Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Zadru obilježena dvogodišnjica tragične smrti Hrvoja Ćustića

Predstavljena knjiga "Sjećanje na Hrvoja"

Ćustić
Filip Brala/Pixsell
31.03.2010.
u 20:24

Uoči predstavljanja knjige predstavnici NK Zadar, Udruge Tornado, HNS-a i obitelji Ćustić položili su vijence i zapalili svijeće na zadarskom stadionu te na groblju u Murvici.

Nakon što su poslijepodne predstavnici NK Zadar, Udruge Tornado, HNS-a i obitelji Ćustić položili vijence i zapalili svijeće ispod kobnog zida na zadarskom stadionu na Stanovima te na mjesnom groblju u Murvici, dvogodišnjica tragične smrti nogometaša Zadra Hrvoja Ćustića obilježena je večeras i u HNK Zadar predstavljanjem knjige "Sjećanje na Hrvoja".

Knjiga je izdana na inicijativu Tornada, a urednik, zadarski novinar i publicist Drago Marić u njoj je na 112 stranica uklopio brojne tekstove koji su pratili bogatu karijeru talentiranog nogometaša te njegovu tragičnu smrt.

- Novine žive tek jedan dan i stoga treba pozdraviti ideju da se Hrvojev životni put otrgne zaboravu- kazao je Marić te dodao kako se u knjizi nalaze i mišljenja mnogih autora o Hrvoju. Ovom knjigom izražavam i duboko divljenje i klanjanje njegovim roditeljima, kazao je Marić u predgovoru knjige.

Izdavanju knjige nazočili su i brojne osobe iz hrvatskog nogometa na čelu s glavnim tajnikom HNS-a Zorislavom Srebrićem koji je rekao kako su ponosni što je Hrvoje bio član hrvatske U 21 reprezentacije te na širem popisu "A" reprezentacije. - Isticao se igrom, ponašanjem i primjerom. Uvijek ćemo ga se sjećati i ostat će svjetlo hrvatskog nogometa- naglasio je Srebrić.

A u ime navijačke skupine Tornado nazočnima u prepunom HNK obratio se Josip Pantalon koji je zahvalio NK Zadar na pomoći u izdavanju knjige.

- Hrvoja se sjetimo u svakoj utakmici NK Zadar, a i dalje ustrajemo na inicijativi da nedaleko stadiona Stanovi dobije i svoju ulicu. Potaknuli smo tako izdavanje knjige kako bi Hrvoja otrgli zaboravu, a njegovu žrtvu koju je dao za svoj klub i grad želimo prenijeti na nove generacije-  poručio je Pantalon.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije