Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUT NA EURO 2024.

Predstavljamo sve protivnike vatrenih: Dalića čekaju Gareth Bale i Turci koje vodi Nijemac

Reuters
09.10.2022.
u 13:05

Ždrijeb Kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj, održan u Frankfurtu, momke Zlatka Dalića spojio je s Walesom, Armenijom, Latvijom i Turskom.

Hrvatska nogometna reprezentacija saznala je protivnike u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Vatreni su bili u prvoj jakosnoj skupini pa su zaobišli najbolje europske vrste. 

Njemačka je kao domaćin osigurala nastup na završnom turniru, Rusije neće biti u kvalifikacijama, pa će 53 reprezentacije tražiti 23 mjesta koja vode na Euro. Plasman na Euro osigurat će po deset najboljih i drugoplasiranih momčadi skupine, a tri mjesta popunit će oni koje se kvalificiraju kroz play-off u ožujku 2024.

Hrvatska je zbog nastupa na Final Fouru Lige nacija smještena u skupinu s pet reprezentacija, a utakmice su na rasporedu od ožujka do studenog 2023. godine.

Ždrijeb u Frankfurtu momke Zlatka Dalića spojio je s Walesom, Armenijom, Latvijom i Turskom


WALES

Wales je reprezentacija čija se vrijednost prema Transfermarktu procjenjuje na 130,85 milijuna eura, vodi ih 48- godišnji Robert Page. Najzvučnije ime je ono Garetha Balea, bivšeg suigrača Luke Modrića koji je i najbolji velški strijelac s 39 pogodaka.

Prema Fifinoj ljestvici trenutačno je 19. reprezentacija svijeta. 

 

ARMENIJA

Prema Transfermarktu ova reprezentacija vrijedi 27,65 milijuna eura, vodi ih 66-godišnji Joaquín Caparrós. Najzvučnije ime je Henrikh Mkhitaryan. Igrač Intera za svoju je A vrstu zabio 32 pogotka, a ima 95 nastupa, ali srećom oprostio se od nacionalnog dresa.

Svoju prvu utakmicu Armenija je odigrala 14. listopada 1992. godine protiv Moldavije, a prve službenu međunarodnu utakmicu odigrala je u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 1996. Armenija se u svojoj povijesti nije uspjela kvalificirati na neko od Svjetskih ili Europskih prvenstava. 

Prema Fifinoj ljestvici trenutačno je 93. reprezentacija svijeta. 

 

LATVIJA

Nogometna reprezentacija Latvije prema Transfermarktu se procjenjuje na 8,75 milijuna eura. Vodi je 41-godišnji Dainis Kazakevics.

Prva međunarodnu utakmicu Latvija je odigrala u Rigi 24. rujna 1922. protiv Estonije koju je završila neriješeno 1:1. Najveći uspjeh ove reprezentacije je plasman na Europsko prvenstvo 2004. u Portugalu. Nakon što je završila druga u svojoj kvalifikacijskoj grupi. 

Prema Fifinoj ljestvici trenutačno je 124. reprezentacija svijeta. 


TURSKA

Turska nogometna reprezentacija prema Transfermarktu se procjenjuje na 147,40 milijuna eura.  Izbornik je 59. godišnji Nijemac Stefan Kuntz.

Najveći uspjeh je osvajanje trećega mjesta na SP-u 2002. godine. 
Vatreni Turke dobro pamte zbog Eura 2008. godine kada su ih izbacili u zanimljivoj završnici četvrtfinala, te godine Turci su došli do polufinala EP-a.

Prema Fifinom renkingu to je 45. reprezentacija svijeta.

Komentara 2

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
15:41 09.10.2022.

Plitak potok !

PR
prajdali100
13:49 09.10.2022.

Kud opet Turci !!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije