Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIZIČAN POSAO

Predsjednik Uefe o regionalnoj ligi bivše Jugoslavije: Ne isključujem tu mogućnost

Aleksander Čeferin
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
13.01.2023.
u 19:45

- Ne isključujem takvu mogućnost, ali i dalje je u pitanju visoko rizični posao - odgovorio je Slovenac.

Predsjednik Uefe Aleksandar Čeferin nalazi se u posjetu Beogradu gdje je komentirao neke od aktualnih nogometnih tema. Jedno od pitanja bilo je mogućnost formiranje regionalne lige na području bivše Jugoslavije.

- Ne isključujem takvu mogućnost, ali i dalje je u pitanju visoko rizični posao - odgovorio je Slovenac.

Osvrnuo se i na proširenje koje će se dogoditi na Svjetskom prvenstvu.

- To nije naš problem, već problem Fife. No, mislim da će povećavanjem broja momčadi usporedno doći i do pada kvalitete. Povećat će se broj nezanimljivih i manje kvalitetnih utakmica. Europska prvenstva su drugačiji primjer i zato je Euro kvalitetnije natjecanje od svjetskog prvenstva - izjavio je Čeferin i kratko se vratio na turnir u Kataru gdje je na svjetskoj pozornici prekinut niz dominacije europskih reprezentacija.

- Istina je, ovo je prvi puta nakon 2002. godine da je svjetski prvak postala neeuropska reprezentacija, ali opet su europske momčadi dominirale na turniru. I ranije je bilo jasno da samo Brazil i Argentina mogu u kvaliteti konkurirati Europljanima.

Ključne riječi

Komentara 29

CR
crozapis
19:59 13.01.2023.

Regionalna liga u nogometu sa srbijancima nikada a mozda ni tada....to bi bila agresija na hrvatski brand hrvatski nogomet...nikada vise...

DE
derin
20:42 13.01.2023.

Ne hvala!

VO
Votum
20:28 13.01.2023.

NE i NE i NE!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije