Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj 'Maminho'

Predsjednik Osijeka: Mi smo gospoda, pa nećemo se valjda tući?!

Ivan Meštrović
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/8
13.09.2016.
u 15:10

Meštrović je tijekom utakmice Dinama i Osijeka Zdravku Mamiću poklonio dres s brojem deset i natpisom 'Maminho', a fotografija objavljena na klupskoj Facebook stranici je izazvala burne reakcije navijačima slavonskog kluba

Navijače nogometnog kluba Osijeka je razbjesnila fotografija predsjednika i suvlasnika njihovog kluba Ivana Meštrovića sa Zdravkom Mamićem.

Meštrović je tijekom utakmice Dinama i Osijeka Zdravku Mamiću poklonio dres s brojem deset i natpisom 'Maminho', a fotografija objavljena na klupskoj Facebook stranici je izazvala burne reakcije navijačima slavonskog kluba. 

Meštrović je poslao poruku u kojoj je objasnio da se radi o protokolarnom činu koji je uobičajan na utakmicama hrvatskog prvenstva. Ali nije uspio smiriti navijače Osijeka koji su razočarani jer još uvijek sami ne mogu kupiti novi dres kluba, piše Goal.

- U dijelu navijačkog puka je turbulencije izazvala objava slike moje predaje protokolarnog poklona predstavniku našeg posljednjeg oponenta Zdravku Mamiću, a mogao je to biti Barišić ili Svetina, bilo tko. To je normalna bonton gesta uoči svake utakmice HNL-a gdje predstavnici klubova, kao na terenu kapetan kapetanu, na razini uprave izmjenjuju darove - rekao je Ivan Meštrović i nastavio:

- Jako smo ponosni na naše darove - monografiju, vina, dres i na neskrivanje toga, a mi to objavimo javno kao sportsku gestu, kao nešto zacrtano u standardima kluba, gospodsko, kao stvaranje mosta među oponentima. Mi smo van terena gospoda. Isprovocirali smo dio našega puka, a trebali smo isprovocirati Dinamo, ne bi to objavili da smo izgubili. Dinamo je od nas jedino dobio vino i dres, ništa više. Traži se dlaka u jajetu kako bi se napadala klupska politika. 

- Ovaj klub gradi sportske odnose i poštiva institucije unutar kojih se natječe. Zbog Dinama dobivamo milijun kuna, pa nećemo to valjda odbiti? Zbog uspjeha koje su prijašnjih godina ostvarivali Dinamo, Rijeka, Hajduk, mi danas imamo koeficijente koji nam omogućavaju da zaigramo u Europi kao drugi, treći, da naši gledatelji gledaju europske utakmice u Gradskom vrtu. Ne bi trebali prihvatiti nešto što su drugi ostvarili? Mi trebamo gledati sebe. Mi na terenu pokazujemo požrtvovnost, sportsku nemilost prema protivnicima. Dobili smo Dinamo nakon 16 godina i tu priča prestaje. 

- I dalje ćemo nastaviti davati darove. Pa i ja isto tako primam dresove, primim dres Hajduka, Dinama. To je nešto normalno na razini uprave. Onda bi trebalo zabraniti dolazak upravama na naš stadion. Gdje to vodi? Trebamo li se dogovoriti da se tučemo na razini uprave kluba. Ne, to je nešto normalno i mi radimo na tome da Osijek napravimo jednim ozbiljnim klubom - zaključio je predsjednik Osijeka.

Komentara 15

KR
kruti91
15:58 13.09.2016.

a kad je maminjo kupovinama nepotrebnih igrača u nekoliko navrata spašavao osijek od propasti onda nije bilo problema,ha? licemjeri!!!

ZG
zg223
15:28 13.09.2016.

Svaka cast

SN
snajper
15:40 13.09.2016.

To nisu navijaci osijeka. To su dalmatinski tovari koji siju razdor medu klubovima. Slavoncima je cast sto im je mamic bio trener i nisu zaboravili uspjehe pod palicom mamica koji je usput receno najveci menader . nek tovari naprave :: prodaju jednog svog igraca kao sto moze maminjo. Svakog takvog evidentirati i eliminirati. Takvi nam netrebaju i to su orjunasi kako rece predsjednica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije