Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAL MADRID

Predsjednik odgodio postavljanje Repeše

'16.04.2011., Dvorana Palaverde Arena, Treviso, Italija - Kosarkaski Euro Cup, Final Four. Druga polufinalna utakmica: Benetton - Cajasol Sevilla. Jasmin Repesa. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
11.06.2011.
u 21:18

Predsjednik FC Reala Florentino Perez traži razradu kako se koji od kandidata uklapa u smanjivanje proračuna za košarku

Po pisanju madridskih sportskih dnevnika "Asa" i "Marce", imenovanje Jasmina Repeše za trenera kraljevskog kluba obustavio je predsjednik Nogometnog kluba Reala Florentino Perez.

Kako je košarkaški klub samo jedna od sekcija velikog nogometnog kluba, Perez je taj koji mora amenovati proračune svih sekcija a time i imenovanja po sekcijama.

Ugovor gotovo potpisan

A Jaskov trogodišnji ugovor, s dogovorenim svim uvjetima, već je bio na njegovu stolu, samo ga je još trebao potpisati big boss. To što taj ugovor nije odobrio ne znači i da Perez ima nešto protiv našeg trenera.

Ne, on je samo zatražio od sportskog direktora Alberta Herrerosa i direktora Juana Carlosa Sancheza da mu dođu s preciznijom razradom kako se koji od tri kandidata (Repeša, Pianigiani, Plaza) uklapa u smanjivanje proračuna. Doduše, to znači i mogućnost da se klub odluči za mladog i perspektivnog trenera i posve mladu momčad.

Po pisanju "Asa", Repeša je htio dovesti neku veliku igračku zvijezdu, no sada je i to postalo upitno. Drugim riječima, ovo je poruka i Repeši da bi i on trebao srezati svoja potraživanja, kako pojačanja tako i svoju godišnju plaću. A ona je, tvrde Španjolci, u Benettonu bila 700.000 eura. Po našim saznanjima pak, u Trevisu je njegov godišnji ugovor iznosio oko 500.000 eura.

Raskid s Benettonom

Kako piše "Marca", Perez ima tri plana na umu. Prvi je zadržati proračun, drugi je malo ga stanjiti, a treći je poprilično srezati izdavanja za košarkašku momčad. Repeša ima mjesta u prva dva plana, ali ne i u trećem koji podrazumijeva mladog i neafirmiranog trenera i mladu i jeftinu momčad, pa se očekuje da će se sljedeći tjedan pojaviti i nova imena. Recimo, netko poput bivšeg igrača Pabla Lasa.

Repeša je prekjučer, i službeno, sporazumno raskinuo ugovor s Benettonom, što je potvrdio i glavni menadžer talijanskog kluba Claudio Coldebella, pa je sada slobodan trener na košarkaškoj tržnici. I još uvijek prvi favorit za klupu madridskog Reala.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije