Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPETO U FINALU

Predsjednik Crvene zvezde tražio od svojih košarkaša da ne nastave igrati!

Cedevita
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/7
30.04.2015.
u 08:18

Zbog pada napona rasvjeta je oslabila, što je zasmetalo samo Nebojši Čoviću

Povratak u Zagreb kao da je povratio snagu volje košarkašima Cedevite. Po prvi put nakon dugo vremena su crpjeli energiju s punih tribina (3100 gledatelja) te su u nezaustavljivom naletu pobijedili Crvenu zvezdu (72:62). Bila je to treća utakmica finala i prva meč-lopta za Beograđane na koju su Zagrepčani odgovorili s igrom za sladokusce. I sa silinom s kakvom se jedino može slomiti nominalno jači suparnik. A najmoćnije su domaćini izgledali u trećoj četvrtini kada je i nastala nedostižna razlika, "plus 22" (68:46) u 30. minuti. Na Cedevitinih 'plus 20' Zvezdin predsjednik Nebojša Čović od svoje je klupe tražio da ne nastave igrati jer je tada došlo do pada napona struje i slabljenja rasvjete.

Cedevita postala agresor

– Nas trojica najiskusnijih odigrali smo dobre dionice. Igrali smo 30 minuta vrhunske košarke, no Zvezda je predobra momčad da bi ovakvu igru ponovila. Za pobjedu u četvrtoj morat ćemo biti još bolji – kazao je Ukić.

Napadački iznimno agresivan bio je Marko Tomas koji je objasnio kako je to Cedevita postala "agresor":

– Zvezdaši su doma dosta hrabri, no ovdje je po njih malo teže. I danas su pokušavali spuštati na Marjanovića, no mi smo bolje reagirali.

Marjanović je ovaj puta zabio "samo" 16 koševa (uz šut za dvicu 4–12) i upisao šest skokova, a upravo na tu temu – čuvanje 222 cm visoko Zvezdina centra – dvojica trenera imala su posve različito viđenje:

– Mi smo i dalje u prednosti, a ja sam jako sretan što nije bilo ozljeda. Zirbes je ozlijeđen i teško nam je igrati s jednim centrom kojeg se pokušavalo zaustaviti na različite načine. Nadam se ćemo u četvrtoj utakmici imati status kao i Cedevita u Beogradu.

Zar vi mislite da je Cedevitina obrana bila pregruba prema Bobiju?

– Mislim? Pa vidio sam svojim očima – odgovorio je Radonjić spomenuvši i 40 bacanja koje je izvela Zvezda što je, po njemu, podatak koji se može interpretirati i kao grubost domaćina.

Iz perspektive Repeše, to nije bilo tako.

– Nismo bili pregrubi. Štoviše, mi smo na ovoj razini mekana momčad i to je nama puno puta stvaralo problem. Nemamo igrača koji znaju igrati prljavo. Da kažeš Pilepiću i Babiću da nekoga udari on bi te gledao kao da nisi normalan. Doduše, bili smo agresivniji nego u Beogradu, a naš centar Barać se sa svojom finom rukom pokazao kao dobro šutersko rješenje za Marjanovića koji uglavnom zonira.

Srce mu je bilo na mjestu

Svi cedevitaši odreda su pohvalili ugođaj, a njega su činili i glasni gostujući navijači kojih je bilo oko 150. Glavni sponzor Emil Tedeschi rekao nam je da mu je sinoć srce bilo na mjestu jer je dvorana bila puna, a Cedevita je igrala briljantno.

– Ipak ova naša momčad ima karakter. Puno puta smo ove sezone bili otpisani pa smo se vraćali. Drago mi je što se tražila karta više, ali mi je i žao onih koji su ostali izvan dvorane – kazao je Cedevitin predsjednik Mladen Veber.

>> Navijač Crvene zvezde: Bad Blue Boysi su nas napali u Zagrebu

>> Sjajna Cedevita pobijedila Crvenu zvezdu i izborila četvrtu utakmicu!

Komentara 22

MO
morlak
08:35 30.04.2015.

Pad napona potpuno je nešto drugo negoli je ovo što se događalo u dvorani (pogledajte nekakvu tehničku enciklopediju ili pitajte struku). Vjerojatno je došlo do smanjenja napona što je za posljedicu imalo smanjivanje rasvjete, a što obično jednako smeta i jednima i drugima i teško da je prednost za bilo koga.

IS
istina00
08:35 30.04.2015.

baš me briga za tajkunov klub kojemu je jedini cilj reklamiranje njegovih proizvoda

FI
Fijaker13
09:39 30.04.2015.

Izjava kao i milijuni izjava trenera nakon utakmice koja ima jedinu svrhu pritisak na suce za sudjenje u sljedecoj utakmici. Sve je to folklor sportskog biznisa. Inace Zvezda je izvela jucer 40 (!) slobodnih bacanja. Nisam primjetio prekomjernu grubost igracaa Cedevite, a ocito su prekrsaji dosudjivani. Pozdrav

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije