Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Španjolska

Predsjednik Barcelone Rosell traži smanjenje Primere na 16 klubova

'Barcelona\'s former vice chairman, Sandro Rosell celebrates after winning an election to replace outgoing chaiman of Spanish and European champions Barcelona Joan Laporta, in Barcelona on June 14, 20
'JOSEP LAGO'
08.11.2011.
u 12:55

Čelnik aktualnog španjolskog prvaka smatra da je smanjenje lige jedini izlaz i spas za Primeru.

Predsjednik Barcelone Sandro Rosell zatražio je od vodstva španjolske lige da razmisli o smanjenju broj sudionika Primere. Rosell ističe da bi idealan broj klubova u elitnom španjolskom rangu bio 16.

– U prvoj fazi broj klubova smanjio bi se na 18, a zatim i na 16. Primera je u teškoj situaciji i samo smanjenje broja klubova donosi spas – tvrdi šef katalonskog kluba.

Kao glavni argument Rosell navodi da od 20 klubova koji se trenutačno natječu u Primeri samo četiri (Barcelona, Real, Osasuna i Athletic Bilbao) imaju stabilnu financijsku situaciju.

– Također, Primera je jedina liga u kojoj klubovi individualno pregovaraju o TV pravima. Taj se financijski kolač mora pravednije podijeliti! – istaknuo je Rosell svjestan da bi takvim, novim načinom, upravo njegova Barcelona izgubila dio prihoda.

Komentara 1

SE
serđo
13:54 08.11.2011.

tipična komunistička spika...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije