Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S VASTIĆEM

Predsjednik Austrije otvorio utakmicu Splita

Split Austrija (1)
Foto: RNK Split
1/7
30.06.2013.
u 18:08

Susret s lokalnim trećeligašem Oberwartom otvorili su predsjednik Austrije Heinz Fischer i Ivica Vastić, hrvatski napadač koji uživa status legende u Austriji, a ponikao je upravo u redovima Splita.

Na razini prave svečanosti odigrana je Splitova treća prijateljska utakmica u sklopu priprema u Austriji. Sam susret s lokalnim trećeligašem Oberwartom otvorili su predsjednik Austrije Heinz Fischer i Ivica Vastić, hrvatski napadač koji uživa status legende u Austriji, a ponikao je upravo u redovima Splita.

Prije početka utakmice delegacija RNK Splita predvođena predsjednikom i dopredsjednikom Slavenom i Jozom Žužulom uručila je Fischeru Splitov šal i zlatnik Grada Splita. Čelnici \"crvenih\" razmijenili su prigodne darove s Upravom Oberwarta, te s Miroslavom Piplicom, predsjednikom Austrijsko - hrvatske zajednice za kulturu i sport, predstavnikom Hrvata pri uredu austrijske vlade i višestrukim bivšim prvakom svijeta u kickboxu.

Dopredsjednik Splita Jozo Žužul i Piplica su zajedno pohađali osnovnu školu u Imotskom, a ovo je bio njihov prvi susret nakon petnaestak godina.

Druženju s čelnicima Splita pridružili su se i veleposlanik Hrvatske u Austriji Gordan Bakota, te generalni konzul Branimir Lončar.

Što se tiče same utakmice, trener Stanko Mršić je na teren odlučio izvesti igrače koji su u utakmicu s Rotorom ušli s klupe. Svoje prve minute za Split u ovom susretu upisao je i Mate Bilić koji je igrao do 57. minute kada ga je zamijenio Goran Roce.

Prvo poluvrijeme proteklo je bez pravih prilika, činilo se da će ovo biti dosadan susret, no u nastavku su \"crveni\" ubacili u brzinu više i napunili mrežu Oberwarta s pet vrlo lijepih pogodaka.

Najzaslužniji za ovako visoku pobjedu je Ante Erceg koji je s klupe ušao na početku drugog dijela i do kraja uspio postići hat trick. U 52. minuti najprije je pogodio prečku, ali zatim mu se potpuno otvorilo. Bio je to pravi uragan Splita u posljednjih 15 minuta susreta.

U 74. minuti Belle je prošao dvojicu igrača po desnoj strani, ubacio u sredinu za Ercega koji prolazi pokraj dvojice braniča, zatim i pored vratara te zabija za vodstvo Splita. Samo četiri minute kasnije Splitova \"desetka\" je potegla s 25 metara, lopta je napravila žabicu ispred vratara i prevarila ga za 2-0. U 81. minuti Erceg je postigao i treći pogodak, ovaj put primio je loptu na 20 metara i odmjerenim udarcem neobranjivo pogodio lijevi kut austrijskog vratara.

Pogodak za 4:0 djelo je Mršića koji je nakon kontre izašao sam vratara i mirno poslao loptu u mrežu pokraj njega. Za šlag na kraju pobrinuo se Belle, uzeo je loptu, prošao dvojicu i zatim s nekih 22 metra poslao bombu u rašlje.

Na kraju uvjerljiva pobjeda \"crvenih\" koja je nakon utakmice proslavljena s gostoprimljivim domaćinima.

Sve ovo sigurno može radovati trenera Mršića jer je njegova momčad u ove tri pripremne utakmice pokazala vrlo visoku efikasnost. Jedina stvar koja mu ne ide na ruku je serija iznenadnih ozljeda. Rugašević se danas zbog ozljede mišića zaputio nazad u Split, Vitaić je na treningu prije utakmice izgleda opet obnovio svoj staru ozljedu, te se i on vraća u Hrvatsku, dok je na utakmici s Oberwartom iz igre morao i Baraban zbog povrijeđenog stopala. Tu je još Radotić koji također ima ozljedu stopala.

Sastav Splita: Višić (od 45. Sunara), Tomašević ( od 72. Glavina), Majstorović (od 63. Vrgoč), Radeljić (od 63. Glumac), Galović (od 59. Ibriks), Tokić (od 45. Paracki), Hajder (od 56. Mršić), Kvesić, Zulim (od 45. Erceg) , Baraban (od 37. Belle), Bilić (od 57. Roce).

>> Nikola Kalinić s dva pogotka presudio RNK Splitu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije