Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Profesionalni ugovor

Pravnik HNS-a: Alen je potpisao bez Centra za socijalnu skrb

'halilovic_nnn_spo_011012.jp'
''
02.10.2012.
u 12:16

– Sa 16 godina može se potpisati profesionalni ugovor u nogometu uz nazočnost zakonskog zastupnika

Košarkaš Dario Šarić uzburkao je sportsku javnost odlaskom iz Zagreba u Split, pokušavajući dokazati ništavnost ugovora koji je potpisao kao maloljetnik. I sad se s pravom postavlja pitanje mogu li se takvi slučajevi događati i s drugim igračima, drugim klubovima i igračima. Primjerice, može li Dinamo ostati bez svog bisera Alena Halilovića koji je s deset minuta igre protiv Hajduka zaludio nogometnu javnost jer je i on potpisao ugovor kad mu je bilo 16 godina.

– Sa 16 godina može se potpisati profesionalni ugovor u nogometu uz nazočnost zakonskog zastupnika, u konkretnom slučaju roditelja – objasnio je tajnik Hrvatskoga nogometnog saveza Vlado Iveta.

Halilović je potpisao ugovor na pet godina, do 2017. godine, a takav ugovor nije verificiran u savezu.

– Maloljetnik može potpisati ugovor najdulje na tri godine, ali je isto tako moguće da taj ugovor ima nekakav aneks koji stupa na snagu kad napuni 18 godina, ugovor dulji od tri godine HNS ne bi verificirao – veli Iveta što je u skladu s propisima Fife.

U HNS-u kažu da nema potrebe da osim roditelja, kad maloljetnik od 16 godina potpisuje ugovor, mora biti nazočan ili s time upoznat Centar za socijalnu skrb.

Dinamo ima takav aneks ugovora s Halilovićem i može biti miran, a Manchester United, Real, Juventus ili drugi veliki klubovi ne mogu ga oteti. A ni kupiti ga od Dinama neće biti lako. Plavi ga, koliko znamo, ne bi pustili ni za deset milijuna eura. No, tko zna, možda netko toliko poludi za ovim velikim talentom pa Dinamo ne bude mogao odbiti nekakvu golemu ponudu.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar mohito
mohito
13:34 02.10.2012.

ma kakva prodaja....taj ce klinac za 4 godine vrijedit 30 milja (a tek ce navrsit 20 godina) - kova, koji je tek napunil 18 isto moze odigrat jos bar dvije mozda i tri sezone .... modric je dokaz da se moze igrat u hnl-u cak do 23-24 godine i svejedno napravit vrhunsku karijeru...volil bi vidjet ovaj dvojac kovacic-halilovic da odigraju zajedno bar jednu euro-sezonu, jer ti decki ce sigurno bit klasa inieste i xavia i tesko da ce dinamo u nekoj buducnosti imat ponovo ovakva dva mega talenta (a pogotovo istovremeno, makar halilovicu treba jos bar sezona-dvije da malo stasa za seniorski nogomet ) - ali jedno su puste zelje, a drugo raznorazni interesi, jer sad ce krenut razni pritisci, i njihova prodaja ce se stalno vrtit po medijima....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije