Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORNA ĆORIĆ:

Pravi je privilegij igrati protiv Rafe Nadala!

Borna Ćorić
Foto: Reuters/PIXSELL
24.10.2014.
u 13:30

Ćorić je u Baselu u dva kola zaradio 46.064, a ukupno u karijeri 200.000 USD.

Nakon pobjede nad 13. tenisačem svijeta, dvoboj sa 66. izgleda kao slatka vodica, no upravo je u tome nova vrijednost 17-godišnjeg Borne Ćorića. Može u nizu pobjeđivati "stanare" iz 'top 100'! Deset godina starijeg Kazahstanca Andreja Golubjeva pobijedio je sa 6:4, 6:4 (za sat i 25 minuta igre i uz samo 45 posto prvog servisa!) i ušao u četvrtfinale turnira iz kategorije ATP 500 u Baselu. To mu je drugi četvrtfinale na jednom ATP turniru, prvi je ostvario ovog ljeta u Umagu.

Zasad 110. na svijetu

Ujedno mu je to bila sedma pobjeda nad igračima iz top 100 u karijeri. U posljednjih 12 mečeva deset je puta pobjeđivao i samo dva puta izgubio.

- Oba sam meča u Baselu odigrao jako dobro. Nisam bio nervozan, osjećao sam se odlično. Sretan sam zbog ovih pobjeda, one će značajno pridonijeti poboljšanju mog plasmana na ATP listi. Veliki je ovo korak za mene - kazao je Borna nakon pobjede nad Kazahstancem.

Naš je mladac tako zaradio svoj "prvi milijun", zasad u kunama. Za ostvareno u Švicarskoj nagrada mu, naime, iznosi 36.310 eura, što je oko 46.000 USD, a to mu je drugi najveći ulov u životu. Ćorić je u Baselu osvojio više bodova nego na US Openu (90:70), ali manje novca (46.064:60.420 USD). Ukupno je u karijeri dosad zaradio 200.000 USD, a to je oko 1,2 milijuna kuna. Ipak, najviše bodova na svom kontu Borna je zaradio nedavnim osvajanjem challengera u Izmiru – 110.

No ono što njega najviše zanima, to je prodor na ATP listi. Naš je tinejdžer u ovom trenutku na 110. mjestu, što je napredak od velikih 12 mjesta u odnosu na poredak prije Basela. A od početka godine napredovao je za čak 193 mjesta (2013. završio je na 303. mjestu).

Za još bolju bilancu trebao bi u najvećem meču karijere, u četvrtfinalu Basela pobijediti svog prijatelja i idola Rafaela Nadala, trećeg tenisača svijeta.

Borna je u prosincu prošle godine osam dana vježbao s Rafom u njegovu kampu u Manacoru na Mallorci i zna kako treba protiv njega igrati. Španjolac je, osim toga, načet ozljedama (ručni zglob) i bolešću (slijepo crijevo), iako se to iz njegovih rezultata u Baselu (izgubio je samo šest gemova u dva meča) ne bi dalo naslutiti. 
No Borna će ga "nagaziti" mnogo jače pa dečko sa Savice nije bez izgleda za novu "najveću pobjedu karijere".

Od naših tenisača Nadala su pobjeđivali samo Ivan Ljubičić (dva puta), Mario Ančić, Ivan Dodig i Marin Čilić. Borna se s njim nije sastajao, osim na treningu.

Rafini jaki treninzi

- Nevjerojatan je intenzitet s kojim Nadal trenira. Zajedno smo radili dva i pol sata tenisa dnevno i za vrijeme treninga gotovo da nije bilo nikakvog stajanja. Tih dva i pol sata s Nadalom naporno je kao pet sati mojeg uobičajenog treninga - otkrio nam je tada Borna.

Sad, uoči prvog službenog dvoboja sa svojim mentorom i učiteljem, kaže:

- Mislim da će to biti odličan meč. Rafa je nevjerojatan tenisač i privilegij je igrati protiv njega. Nadam se da ću odigrati najbolje što mogu, pa ćemo vidjeti što će se dogoditi - napomenuo je Ćorić koji će tek 14. studenoga ove godine postati punoljetan.

>> Ćorić pobijedio i sad mu slijedi najveći izazov karijere - Nadal!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije