Naslovnica Sport reprezentacija

Pravaši traže zabranu ulaska Siniše Mihajlovića u Hrvatsku!

"Tražimo od Državnog odvjetništva Republike Hrvatske žurnu reakciju i istragu da se utvrdi povezanost g. Siniše Mihajlovića s pobunom srpskih terorista "
20. ožujka 2013. u 16:49 97 komentara 2 prikaza
Siniša Mihajlović
Foto: Reuters/Pixsell

Nakon što je izbornik Srbije Siniša Mihajlović dao jedan intervju za Gazettu dello Sport, danas je na to reagirala Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević te zatražila hitnu reakciju DORH-a. Oni žele da se Mihajloviću onemogući dolazak u Hrvatsku. Njihovo priopćenje donosimo u cijelosti:

"Dužni smo reagirati na vijest, odnosno intervju s izbornikom srbijanske nogometne reprezentacije, Sinišom Mihajlovićem koji je izdao ugledni talijanski medij "Gazetta dello Sport", a prenio na svojim internetskim stranicama portal "Index.hr". U tom intervjuu su vidljiva priznanja kaznenih djela od strane g. Siniše Mihajlovića koja je počinio na teritoriju Republike Hrvatske za vrijeme Domovinskog rata.

Konkretno, kaznena djela se priznaju s navodom: "Tijekom rata kupovao sam za svoje sunarodnjake (op.a. hrvatske Srbe) oružje, ali i lijekove, odjeću i hranu." Navedene riječi su čisto priznanje počinjenja kaznenih djela navedenih u Kaznenom zakonu (NN 125/ 11), glava 32. (Kaznena djela protiv Republike Hrvatske), čl. 340. i 344., a konkretno se radi o kaznenim djelima veleizdaje i pomaganja neprijatelju, koja su u potpunosti evidentna iz navedenih navoda u navedenom izvoru.

Također priznaje svoje prijateljske veze s ratnim zločincem Željkom Ražnatovićem Arkanom, te ga u svojim navodima i glorificira ("Lako je iz inozemstva, s kauča, upirati prstom i osuđivati. Arkan je branio Srbe u Hrvatskoj, kojima je prijetio masakr. Za te Srbe je bio heroj).

Iz njegovih navoda može se također iščitati kako je navedeni gospodin bio, u neku ruku, gospodar života i smrti u Vukovaru, što je priznao u navodu "Nekoliko meseci kasnije, ujaka je zarobio Arkan, koji ga se spremao ubiti, ali su našli moj broj telefona, pozvali me i uspio sam mu spasiti život." Nakon toga smo se zapitali, zašto na isti način nije mogao pomoći ostalim Hrvatima u Vukovaru, koji su brzo nakon toga pobijeni i poklani, te se pitamo kako može danas živjeti s tako nečistom savjesti?!

Sukladno gore navedenim činjenicama, tražimo od Državnog odvjetništva Republike Hrvatske žurnu reakciju i istragu da se utvrdi povezanost g. Siniše Mihajlovića s pobunom srpskih terorista na teritoriju Republike Hrvatske. Također tražimo da se, sukladno priznanju i navodima navedenog gospodina, hitno proglasi nepoželjnom osobom u Republici Hrvatskoj (persona non grata), pogotovo zato što će voditi srpsku nogometnu reprezentaciju na utakmici protiv Hrvatske u petak."

S poštovanjem,

Koordinator HSP AS
Splitsko-dalmatinske županije
Zamjenik Glavnog tajnika stranke

Damir Ćosić-Roda

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Django
  Django:

  Najviše me veseli kad vidim portal pun gostiju......

 • velikazmija:

  stranka kako ti kažeš proustaška ili propartizanska ili pročetnička di vidiš ti razliku zapravo svaka je radila za dobdobrobit svoga naroda problem je što ustaše su pobili udba i komunisti ovi drugi još žive--sa svojim zločinima-

 • kokokomo:

  I zbog njegovih najnovijih izjava za "Gazetta dello sport" ne bi ga trebalo pustiti u Hr. Članak je na HRsvijet.net .