Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

VIDEO Čačić uoči Chelseaja: Ponosan sam što sam vodio Kovačića, Baturina mu je vrlo sličan

Zagreb: Konferencija Dinama uoči sutrašnje utakmice 1. kola UEFA Lige prvaka
Slavko Midzor/PIXSELL
05.09.2022.
u 18:58

Nogometaši Dinama u utorak od 18:45 na Maksimiru dočekuju Chelsea u prvom kolu natjecanja po skupinama nogometne Lige prvaka.

Nogometaši Dinama u utorak od 18:45 na Maksimiru dočekuju Chelsea u prvom kolu natjecanja po skupinama nogometne Lige prvaka.

Uoči dvoboja novinarima su se na Maksimiru obratili trener Dinama Ante Čačić i Mislav Oršić.

- Ovo je nagrada za sve nas i moramo uživati u ovoj utakmici. Nemam suigračima što savjetovati. Totalno je nebitno tko zabije gol ili tako nešto ako kao momčad izvučemo dobar rezultat. Mene je u svim tim utakmicama izbacila momčad. Prvo je bitno dobro se braniti, a onda ćemo vidjeti dalje. Pokušat ćemo na kontre nešto učiniti prema naprijed. Nisam gledao utakmice Chelseaja, ali znamo svi kakve pojedince imaju jer puno igrača može jednim potezom riješiti utakmicu. U defanzivi ćemo morati biti savršeni - rekao je na samom početku konferencije Mislav Oršić.

Mikrofon je preuzeo trener Čačić i najavio dvoboj.

- Ovo je utakmica koju smo svi željeli. Liga prvaka je velika satisfakcija, i za mene i za igrače i za klub. Svi skupa ćemo profitirati, igrači će rasti. I vi mediji ćete iz toga izvući dobre stvari - rekao je o povratku Lige prvaka na Makismir nakon tri godine.

- Nismo ni u jednoj utakmici favoriti, ali ćemo u svakoj tražiti svoju šansu. Učinit ćemo sve da limitiramo kvalitetu Chelseaja i da damo svoj maksimum, učiniti sve da budemo svoji. Za susret neće kandidirati Dilaver zbog temperature, Boško Šutalo zbog loma noge i Menalo zbog butnog mišića.

Zatim je govorio o velikoj zvijezdi hrvatske reprezentacije i bivšem igraču Dinama Mateu Kovačiću, koji se u dresu Chelseaja vraća na Maksimir.

- Ponosan sam što sam vodio Kovačića baš pet utakmica u Ligi prvaka, prije deset godina. Tako je kova bio devet godina mlađi od Baturine, a sad je Mateo devet godina stariji od baturine. Surađivali smo jako dugo, i u Dinamu i u reprezentaciji i u kontaktu smo povremeno.

- Ovo mi je najveća utakmica u klupskom nogometu. Imao sam i utakmicu s PSG-om, ali, nažalost je tada bilo samo 4000 ljudi. Zbog toga mogu reći da je ovo naša najveća utakmica. Govorio sam da će se momčad dizati, da nam treba da uđemo u ritam, Sad ćemo vidjeti, po meni igrači imaju još dosta prostora, ovo je proces koji traje. Svaku utakmicu saznamo nešto novo.

- Mislim da je bolje da je Chelsea stigao ovdje u prvom kolu. Oni neće biti isti sad i u 11. mjesecu. Moramo dati sve od sebe da ih iznenadimo. Teško je usporediti Dinamo i Chelsea. U prošlom nastupu u Ligi prvaka Dinamo nije imao ovakvo ozračje oko kluba. 

- Veselim se tome što sam uspio pomoći u Petkovićevom povratku u reprezentaciju. Naravno, bez njega to ne bi bilo moguće, ali i momčad je u tome puno sudjelovala - rekao je Čačić kratko o današnjem izbornikovom popisu za utakmice Lige nacije na kojem se našao Bruno Petković.

- Nije bitna formacija, bitan je način na koji se ekipa ponaša na terenu. Nekad se možda branimo sa šestoricom. Sigurno moramo razmišljati o kvaliteti Chelseaja i moramo napraviti sve što možemo da bismo ih limitirali. Utakmica traje 90 minuta i moguće su sve varijacije.

- Naravno da je financijska razlika ogromna. U jednoj utakmici nogometa ne pobjeđuju novci. U jednoj ili dvije utakmice svi imaju šanse. Razlika u našim budžetima je 11-12 puta.

>> Pogledajte i video: Stotine navijača Dinama satima čekalo u redu za ulaznice za Ligu prvaka

Komentara 2

FR
freeshooter
19:15 05.09.2022.

...za sve je potrebno vrijeme...vrijeme stvaranja...za velike uspjehe treba vrijeme, prvo vizija...pa priprema, ulaganja, predani i stručni rad, i kontinuirani rast, i onda tek postaješ veliki i spreman za te nove uspjehe...a Dinamo je vođen vizijom došao do tog nivoa...i puno smo velikih igrača i prije stvorili i davali...no tu je sada ta potrebna zrelost i kluba i igrača, sada je došlo to vrijeme, mi se sada možemo boriti za taj povijesni prolazak...nadam se već i ovaj put tom prolasku skupine... ajmoooo dečki samo hrabro...ale ale dinamo ale...

ST
stefj
20:41 05.09.2022.

Lijepo je igrati u LP, no, realno, ako se osvoji 1 bod bit će to uspjeh. Možda bi 2 ili 3 skupine bile teže od ove koju je izvukao Dinamo... Čačić se do sada nije pokazao nekim vrhunskim strategom, no vidjet ćemo, nikada nije kasno da nekome svane...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije