Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARTEKS ODLUČIO

Prahiću kazna od 70 tisuća kuna i šestomjesečna suspenzija

Prahić
Goran Kovačić
18.01.2010.
u 12:38

Na Sedanovim službenim internetskim stranicama osvanula je slika s predstavljanja Igora Prahića u dresu ovoga francuskog drugoligaša.

Pariški L’Equipe prenio je informaciju da je Prahić s novim klubom potpisao ugovor na dvije godine. O svemu ovome u Varteksu ne znaju ništa.

- Znam samo da se Prahić prije tjedan dana trebao pojaviti na pripremama, a to nije učinio. A gdje je, sada nije me više briga - odrešito je dobacio sportski direktor krojača Samir Toplak.

Kako se Prahić nikome nije javljao, u Varteksu su pokrenuli disciplinski postupak, kojim je odlučeno da ga se kazni sa 70 tisuća kuna i šestomjesečnom suspenzijom.

- Prahić je jedan od kandidata za slanje na posudbu u redove varaždinskoga trećeligaša Slobode - dodao je Toplak.

Varteks nije dobio nikakvu službenu Sedanovu ponudu pa je upitna valjanost Prahićeva potpisa. Vjerojatno računa na to da će ugovor raskinuti arbitražna komisija budući da mu je Varteks dužan nekoliko plaća.

- Ali do ovog trenutka nikakav zahtjev na arbitraži nije pokrenut. Zato ne znam odakle Prahiću tolika sigurnost, jer s nama ima ugovor do lipnja 2011. godine. Prema tome, nije mogao potpisati ni predugovor, a i Sedan bi mogao biti kažnjen jer je ušao u pregovore bez našeg dopuštenja. Tko zna što su Prahić i njegov menadžer prezentirali Francuzima. Prahićev potez krajnje je nekorektan. Ljetos je imao sjajnu Karlsruheovu ponudu kojom bismo svi zaradili (Varteks je trebao dobiti 300 tisuća eura, nap. a.), no Prahić je odbio odlazak u Njemačku uz obrazloženje da nije zadovoljan mjesečnom plaćom od 12 tisuća eura - otkrio je Toplak.

Ako i dođe do arbitraže, Varteks neće ostati uskraćen za odštetu. Prahić je svoju karijeru započeo u redovima krojača, a kako još nije navršio 23 godine, prema Uefinu pravilniku, krojači imaju pravo na nadoknadu dosad uloženog novca. Varaždinci bi, prema tome, trebali dobiti najmanje 160 tisuća eura.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije