Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLINARI BLIZU

PPD Zagreb porazio Nexe u derbiju i na korak je do obrane naslova

Zagreb: RK Zagreb i  RK Nexe u  doigravanju za naslov prvaka Hrvatske
Goran Stanzl/PIXSELL
10.05.2023.
u 20:50

Iduća utakmica je u nedjelju 14. svibnja u Našicama. Gosti su bolje otvorili susret. Vodili su 4-3 i 5-4, no Zagreb je s tri gola u nizu okrenuo rezultat u svoju korist (7-5). U 15. minuti domaćin je prvi put stigao i do tri gola prednosti (10-7), a potom i do +4 (11-7). Nexe se uspio vratiti smanjivši na samo pogodak zaostatka (12-11), a na poluvrijeme se otišlo rezultatom 17-15

U prvom susretu finala doigravanja za naslov prvaka Hrvatske, rukometaši PPD Zagreba su u Kutiji šibica pobijedili Nexe sa 30-26 (17-15) i u seriji na šest bodova poveli su sa 4-2. Obje ekipe su nakon prvog dijela prvenstva imale po dva boda. PPD Zagreb je sredinom ožujka kod kuće slavio sa 30-25, dok je Nexe prošlog vikenda u Našicama pobijedio sa 26-23. Nakon večerašnjeg ogleda aktualni prvak je poveo sa 4-2 u bodovima, a novi prvak će biti ekipa koja prva osvoji šest bodova.

Iduća utakmica je u nedjelju 14. svibnja u Našicama. Gosti su bolje otvorili susret. Vodili su 4-3 i 5-4, no Zagreb je s tri gola u nizu okrenuo rezultat u svoju korist (7-5). U 15. minuti domaćin je prvi put stigao i do tri gola prednosti (10-7), a potom i do +4 (11-7). Nexe se uspio vratiti smanjivši na samo pogodak zaostatka (12-11), a na poluvrijeme se otišlo rezultatom 17-15.

Našičani su na početku drugog dijela ponovo smanjili na gol minusa (19-18), međutim uslijedilo je 4-0 domaćina i PPD je u 43. minuti došao do velikih pet razlike (23-18). "Gromovi" se nisu predavali, u nekoliko su navrata smanjili na minus tri, imali i napad za minus dva, ali nisu uspjeli zabiti. Kada je Zagreb sedam minuta prije kraja došao do 26-21, priči je polako bio kraj. Na kraju je završilo 30-26.

Dodajmo kako su gosti u 40. minuti ostali bez Maria Tomića koji je dobio crveni karton zbog oštrog prekršaja nad Csabom Leimeterom.PPD Zagreb je do pobjede predvodio Ivan Čupić s osam golova bez promašaja, Timur Dibirov je dodao šest, a Aleks Kavčić i Miloš Kos po četiri gola. Dino Slavić je sakupio osam obrana.

Na suprotnoj strani najefikasniji su bili Luka Moslavac i Dorian Markušić sa po četiri gola, dok su Borna Manci Mičević i Tomislav Severec zabili po tri gola. Mihailo Radovanović i Moreno Car su imali po pet obrana. Rukometaši PPD Zagreba slavili u 30 izdanja nacionalnog prvenstva, dok 2020. godne prvenstvo nije završeno zbog globalne pandemije koronavirusa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije