Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALJOŠA VOJNOVIĆ

Poznati brk s TV-a: Igrao sam s Modrićem, 'peglao' sam Brozovića, a Rebić će se vratiti

06.10.2021.
u 08:37

– S Brozovićem sam se jako dobro “peglao” na terenu, bilo je gadno igrati protiv njega s obzirom na to da može trčati dvije utakmice zaredom, pogotovo u tempu Hrvatske lige.

Osječanin Aljoša Vojnović (35) profilirao se, zahvaljujući angažmanu na Novoj TV, u jednoga od naših vodećih nogometnih “opinion makera”. No, tko je uopće Aljoša Vojnović i ima li nogometaš koji nikada nije igrao za reprezentaciju kredibilitet za seciranje izvedbi svjetskoga doprvaka? Naime, on nije trener, niti ga taj posao zanima, niti nakon karijere ima bilo kakvog izravnog doticaja s nogometom.

Dao bih si ocjenu 6,5

Koju biste si ocjenu dali za svoje izvedbe stručnoga komentatora?

– Dao bih si 6,5 ili 7, na neki dobar dan. Najprije, kod mene je evidentno da nemam problema s kamerama, osjećam se posve ugodno u javnom medijskom prostoru. Na Novoj TV imam veliku podršku i u razgovoru s voditeljima rečeno mi je da samo trebam biti svoj i dati emisiji svoj štih. Mislim da to solidno radim. Ne ustručavam se maksimalno koristiti svoj osječki sleng, niti ga namjeravam mijenjati. Pokušavam govoriti o nogometu tako da to bude razumljivo prosječnom laiku koji često gleda reprezentaciju – kaže Vojnović.

Koliko vas opterećuje to što niste veliko nogometno ime?

– Ne ide mi na ruku činjenica da su taj posao prije radili bivši reprezentativci, od Mate Bilića, Pletikose, Štimca..., a ja se ne mogu pohvaliti da sam bio reprezentativac i kao takav nepoznat sam ljudima koji nisu pomno pratili Hrvatsku ligu. Mnogi se od njih pitaju – što ovaj radi tu? To je objektivan limit. Međutim, jako se dobro pripreman za svaku emisiju, pratim kako naši igrači igraju dva-tri tjedna prije okupljanja, tako da sve što kažem nije prazna priča. Nakon 17 godina karijere, ne mogu baš biti nestručan.

Kakve su reakcije publike u izravnom kontaktu?

– Kada razgovaram s prijateljima, nitko od njih sigurno me neće popljuvati. Zaista mi mnogi prilaze hvaleći me, i to najviše na račun neposrednosti, jer se ne ustručavam govoriti o nekim stvarima točno onako kako ih vidim. Doduše, pobjegne mi ponekad i pokoji vulgarizam, ne zato što sam vulgaran, nego zato što pokušavam zabaviti nekoga tko to gleda. Nekome sjedne, nekome ne. Na primjer, nisam bio zadovoljan kada sam upotrijebio izraz “lopta mu je ostala po jajima”. A to je nogometni žargon koji koristi 90 posto trenera.

Pratite li inozemne komentatore?

– Rio Ferdinand mi je baš pojava, volim način na koji se obuče, kojim govori, kao iskusan igrač voli malo nabaciti i zezancije. Uz to, kao igrač s bogatim iskustvom, može se na utakmicama koje komentira referirati na konkretne događaje koje je proživio s igračima. Ja to mogu u manjoj mjeri. S većinom reprezentativaca igrao sam u mlađim dobnim selekcijama. Nije baš da sam tamo zalutao, međutim, krivo mi je što ne mogu o tome govoriti kao što to može Rio Ferdinand.

09.12.2017., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 19. kolo, GNK Dinamo - NK Istra 1961. Soudani, Aljosa Vojnovic. Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

S kim ste od reprezentativaca imali najžešće dvoboje kao igrač?

– S Brozovićem sam se jako dobro “peglao” na terenu, bilo je gadno igrati protiv njega s obzirom na to da može trčati dvije utakmice zaredom, pogotovo u tempu Hrvatske lige.

Je li bilo iskrenja?

– Ma ne, Broz samo šuti i radi svoje, bio je tada puno mirniji nego što je danas.

Jeste li igrali s Modrićem, s obzirom na to da ste isto godište?

– S Modrićem sam prošao sve selekcije do U-21. Znamo se, imali smo solidan odnos. Nitko od nas koji smo odrastali s Lukom u reprezentacijama nije mogao zamisliti da će on napraviti takvu karijeru. Usuđujem se reći da je njegova karijera u top 10 nogometnih karijera svih vremena.

Antu cijenim i volim

Imate li kontakt s nekim od reprezentativaca?

– Nemam nikakav kontakt sa sadašnjim reprezentativcima, a donedavno sam imao kontakt samo sa svojim bivšim suigračem iz Splita Antom Rebićem. Izbockao me nakon prve dvije emisije, rekao mi je da na TV-u izgledam kao maslačak, da sam se dobro sredio, i da umire od smijeha na sve što kažem. Nakon što se odjavio s društvenih mreža, nismo se čuli. Mogu posve otvoreno reći da mi nije svejedno kada na TV-u moram kritizirati nekoga koga poznajem ili volim, i tada ne volim baš do kraja biti nemilosrdan. Za Rebu, kojega izuzetno volim i cijenim, kazao sam da je pogriješio, kao što sam i dodao da će on svojim igrama izboriti povratak u reprezentaciju jer mu je tamo i mjesto – zaključio je Aljoša. 

Kako na TV-u prolazi vaš imidž, brkovi i brada?

– Mogu sto posto reći da se ljudima ne sviđa kada dođem s brkovima, a zato su brkovi i tamo. Brada je neprihvatljiva, što mi je posve jasno, i ne mogu na TV-u nositi bradu na kakvu sam naviknut. Recimo da sam se pobrinuo da dođem što sređeniji na takav javni nastup. Ono što mi najteže pada su sakoi, njih ne volim nositi, ali zbog formata emisije poštujem i tu formu.  Međutim, manje ljudima smeta kako izgledam, više im smeta ili ne smeta kako i što govorim – zaključio je Aljoša Vojnović.

Komentara 13

MA
Mama
09:29 06.10.2021.

svi ti razliciti narjecja, podnarjecja, izgovori su bogatstvo RH i trebamo to postovat i gajiti, nismo roboti da potpuno sve isto izgovaramo

MR
mrkikrki
09:16 06.10.2021.

Razapeli su onog Dubrovcanina radi svog naglaska a ovaj se jos hvali sa svojim Osjeckim. Tko je tu lud jbt???

RE
RedTree
14:06 06.10.2021.

HRT je za druge televizije dva nivoa iznad u komentiranju i analizi utakmica. Kakav god eksperimenat Dalić pošalje na teren ovima je ok više manje, pa makar sto puta gledali promašeni romb ili igrače na krivim pozicijama, a poslije utakmice nema puno konkretnih komentara i analiza, osim parola "borili se", "bili su dobri". Još kad prošli mjesec novinar te te televizije priča kako je Sosa odigrao odlično, a lik imao samo tri upotrebljiva centaršuta u dvije utakmice, a zanemaruje Barišića i Bradarića usput.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije