Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ESKALIRALO UOČI HAJDUKA

Poznat razlog smjene Bjelice, predsjednika Osijeka razljutila stvar koja nema veze s trenerskim poslom

Nenad Bjelica
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/7
31.08.2022.
u 08:34

Sve je eskaliralo uoči utakmice s Hajdukom kada je razgovor oko Šituma završio u nategnutim odnosima. Sakalju je dosadilo stalno natezanje pa je odlučio smijeniti Bjelicu.

Bombastično je odjeknula informacija kako Nenad Bjelica napušta mjesto sportskog direktora i trenera nakon velike pobjede nad Hajdukom. 

Očito se nešto kuhalo jako dugo vremena, vidjelo se da Bjelica i uprava kluba nisu više na istoj valnoj duljini, govorilo se da će u slučaju poraza od Hajduka sasvim sigurno napustiti Gradski vrt. Međutim, kada je gubio otkaz dobio nije, a sada je povučen potez koji nije baš sasvim jasan većem dijelu javnosti. 

Bjelica zapravo nije dobio otkaz zbog posla koji je radio kao trener nego kao sportski direktor. Glas Slavonije navodi da je Bjelica dobio zadatak realizirati dva ili tri transfera od koji će klub zaraditi sedam do osam milijuna eura. Rečeno mu je i da nema ulaznih transfera dok se ne ostvari prihod od izlaznih.

Međutim Bjelica je uspio prodati tek Bohara u Poljsku i na tome zaraditi 250 tisuća eura. No, bivši sportski direktor prvo je na svoju ruku doveo Zebeca, a onda radio na transferu Marija Šituma.

To je razljutilo predsjednika Ferenca Sakalja budući da se s Bjelicom nije mogao dogovoriti oko plaće Šitumu. I tu je krenuo domino efekt.

Sve je eskaliralo uoči utakmice s Hajdukom kada je razgovor oko Šituma završio u nategnutim odnosima. Sakalju je dosadilo stalno natezanje pa je odlučio smijeniti Bjelicu. 

>> VIDEO: U prometnoj nesreći smrtno stradao otac Marka Livaje

Komentara 2

BE
Berlioz
12:30 31.08.2022.

Bjelica je već mjesecima vukao poteze kako bi dobio otkaz i otpremninu jer više nije želio raditi u Osijeku. Vrlo prljava igra s njegove strane.

FA
faraon
09:17 31.08.2022.

Bjelica se izgleda više bavio financijama nego trenerskim poslom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije