Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SENZACIJA Proslavljeni hrvatski vratar u 40. godini potpisao za Izviđač iz Ljubuškog

Povratak na vrata Šolin dar za Božić

23.12.2008.
u 19:16

Legendarni vratar hrvatske rukometne reprezentacije Vlado Šola ponovo će među vratnice! U 40. godini svjetski prvak iz Portugala 2003. i olimpijski pobjednik iz Atene potpisao je novi ugovor.

- Istina je, potpisao sam za Izviđač iz Ljubuškog - potvrdio je Šola objasnivši senzacionalni potez u svom stilu:

Sukosjan brani s 47
- Božićno je vrijeme, dijele se darovi, a ja sam si, eto, darovao novi ugovor! I prijateljima iz Ljubuškog Josi Glavašu i Stanislavu Muciću koji su me nagovorili.

Šola se ionako na RTL-ovim reklamama pojavljuje u liku Djeda Mraza, očito ga je ulovilo to raspoloženje.

Na koliko ste se dogovorili?

- Što na koliko? Pa imam 40 godina!

Namjeravate li selidbu u Ljubuški? Koliko biste trebali braniti?

- Koliko će se meni dati. Još ćemo to vidjeti.

No, vijest možda i nije toliko šokantna uzme li se u obzir koliko traju rukometni vratari. Čudesni Rus Andrej Lavrov branio je do 43., a tri godine karijere proveo je u hrvatskom prvaku Zagrebu. Kad je došao imao je 37 i mnogi su se čudili, ali pamti ga se kao jednog od najboljih vratara koje su zagrebaši imali u posljednjih 18 godina. A nevjerojatno je da njegov sunarodnjak Pavel Sukosjan, također bivši reprezentativac Rusije, još brani u Rumunjskoj, a ima čak 47 godina! Prije tri sezone gostovao je u Sportskom domu protiv Medveščaka. Vječno “traje” i Tomas Svensson, uvjerljivo najbolji rukometni vratar devedesetih, koji je i danas, s 40 godina, jedna od najvećih zvijezda španjolske lige, braneći za Portland San Antonio. Barrufet se u 38. vraća u reprezentaciju...

Dakle, za Šolu još nije prekasno, iako je prestao braniti na kraju prošle sezone kad je imao problema s ramenom. Uostalom, najbliži primjer je Mirko Bašić koji je završio karijeru s 42 godine u Zagrebu. Baško je već bio pomalo zaboravljen, kad ga je Velimir Kljaić ponovo vratio na veliku scenu i na zalasku karijere bio je odličan i u klubu i u reprezentaciji.

- Šola se vraća na vrata? Prvi glas, ne mogu vjerovati - bila je prva Bašićeva reakcija.

- On sigurno nije previše star, ali pitanje je samo koliko će trenirati. Hoće li živjeti u Zagrebu ili će se preseliti u Ljubuški? Jer bez pravih treninga nema šanse, a bilo bi mi žao da se vrati rekreativno, pa da baci u vjetar reputaciju koju je stekao. Malo će mu teško biti to uklopiti s biznisom - kaže Bašić.

Do veljače RTL-ov
A klub u kojem će igrati jedan je od uspješnijih brendova sporta u Bosni i Hercegovini. Izviđač je osam puta osvajao prvenstvo nekadašnje Herceg-Bosne, četiri puta bio je prvak BiH, a ostavio je značajan trag i u Europi. U mali Ljubuški stigla je Liga prvaka, a prije tri sezone bivši trener Zagreba i hrvatski izbornik Josip Glavaš odveo je Izviđač u polufinale Kupa kupova.

- Trenutačno smo deveti u prvenstvu BiH. Želimo se ponovo vratiti u vrh - poručuju iz kluba.

Na Šolu neće moći računati barem do 1. veljače 2009., do kad slavni vratar ima obavezu prema RTL televiziji komentirati utakmice Svjetskog prvenstva.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije