Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNION BERLIN

Povijest ispisana u Njemačkoj! Izbacili su Stuttgart i prvi put ušli u Bundesligu

Union Berlin
Foto: DPA/PIXSELL
1/3
27.05.2019.
u 23:13

Sastav Uniona igrao je u prvoj istočnonjemačkoj ligi do 1990. godine, a nakon ujedinjenja je uvršten u drugu ligu. Tijekom protekla tri desetljeća ispadao je i u treću, pa čak i četvrtu ligu da bi se 2009. vratio među drugoligaše i u tom rangu proveo punih 10 godina prije promocije u prvu ligu

Nogometaši Uniona iz Berlina po prvi su put u povijesti osigurali nastup u prvoj njemačkoj ligi, u uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija oni su na svom terenu odigrali 0-0 protiv Stuttgarta što im je uz 2-2 iz prvog dvoboja otprije četiri dana bilo dovoljno za povijesni uspjeh. 

Union je ove sezone završio na trećem mjestu u drugoj ligi, a protiv 16-plasiranog sastava iz prve lige Stuttgarta uspio je odigrati dva neodlučena susreta uz više postignutih pogodaka u gostima.

Sastav Uniona igrao je u prvoj istočnonjemačkoj ligi do 1990. godine, a nakon ujedinjenja je uvršten u drugu ligu. Tijekom protekla tri desetljeća ispadao je i u treću, pa čak i četvrtu ligu da bi se 2009. vratio među drugoligaše i u tom rangu proveo punih 10 godina prije promocije u prvu ligu.

Još ranije su plasman u prvu ligu izborili Koeln i Paderborn, dok su u drugu ligu ispali Nürnberg i Hannover 96. 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
08:13 28.05.2019.

tek kad dinamo dresden uđe u prvu ligu biti će to nešto. klub kojeg je 'zapad' njemačke najviše mrzio. ovo je samo jedan korak prema tom cilju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije