Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIJELI PRAVDU ZA VIKEND

Povijesni korak za Prvu HNL: Ivana Martinčić prva žena glavni sudac!

UEFA European Football Championship - UEFA Women's EURO 2022 Qualifying - Italy vs Israel
LiveMedia/IPA/PIXSELL/IPA/PIXSELL
08.09.2021.
u 18:58

Ivana Martinčić, inače sutkinja iz Koprivnice, od 2017. godine uspješno obavlja posao na drugoligaškoj razini, a od 2019. godine je međunarodna sutkinja elitne skupine

Ivana Martinčić, 36-godišnja hrvatska nogometna sutkinja, bit će prva žena glavni sudac na jednoj utakmici Prve HNL.

Iz Hrvatskog nogometnog saveza su potvrdili kako će Martinčić ovog petka (10. rujna) biti glavni sudac na prvom susretu 8. kola Prve HNL između Gorice i Hrvatskog dragovoljca.

Time će Hrvatska postati peta zemlja u Europi gdje će žena biti glavni sudac na nekoj od utakmica elitnog razreda natjecanja. Prije Hrvatske žene su obavljale dužnost glavnog suca na utakmicama elitnog ranga u Francuskoj, Walesu, Češkoj i Ukrajini.

Ivana Martinčić, inače sutkinja iz Koprivnice, od 2017. godine uspješno obavlja posao na drugoligaškoj razini, a od 2019. godine je međunarodna sutkinja elitne skupine te je, ujedno, kandidat za nastup na Svjetskom prvenstvu nogometaša 2023. godine koje će se održati u Australiji i Novom Zelandu.

POGLEDAJTE VIDEO: Bakljada u Splitu

Ključne riječi

Komentara 1

LL
lijepa_li si
21:12 08.09.2021.

strašna dekla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije