Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAMI REKORDI

Povijesni dres Michaela Jordana postigao rekordnu cijenu, prodan i dres Obame

Michael Jordan
Reuters/PIXSELL
05.12.2020.
u 16:00

Prema aukcijskoj kući Julien's Auctions, ova prodaja postavila je svjetski aukcijski rekord za dres Michaela Jordana. Radi se o dresu Chicago Bullsa iz 1984. godine

Dres bivše košarkaške zvijezde Michaela Jordana dosegao je rekordnih 320 tisuća dolara na aukciji u Beverly Hillsu, rekla je u petak tvrtka koja je organizirala prodaju.

Prema aukcijskoj kući Julien's Auctions, ova prodaja postavila je svjetski aukcijski rekord za dres Michaela Jordana. Radi se o dresu Chicago Bullsa iz 1984. godine. 



Prodaja košarkaškog dresa iz školskih dana bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame bio je drugi vrhunac aukcije na kojoj je izloženo više od 500 sportskih suvenira.

Bijelo-plavi dres košarkaškog tima srednje škole Punahou s Havaja iz 1979. godine dosegnuo je cijenu od 192 tisuće dolara. Rečeno je da se radi o svjetskom rekordu koji je na aukciji dosegnuo srednjoškolski dres.

Dva predmeta sportske opreme NBA superzvijezde LeBrona Jamesa i bivšeg vođe navale američkog nogometa Colina Kaepernicka također su dosegli visoku sumu od 128 tisuća dolara svaki.


Dres košarkaške zvijezde, Kobea Bryanta, koji je poginuo u nesreći u siječnju, na aukciji je prodan za više od 38 tisuća dolara.

U međuvremenu je baklja s Olimpijskih igara u Los Angelesu 1974. godine prodana za više od 22 tisuće dolara.
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije