Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
US Open

Pouille: Ovo je bilo odlično, od galame nisam čuo ni svoje ‘allez’

Sept 4, 2016; New York, NY, USA;     Lucas Pouille of France after beating Rafael Nadal of Spain on day seven of the 2016 U.S. Open tennis tournament at USTA Billie Jean King National Tennis Center. Mandatory Credit: Robert Deutsch-USA TODAY Sports
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
06.09.2016.
u 15:54

Francuski izbornik Yannick Noah na slatkim je mukama uoči polufinalnog sraza Davisova kupa s Hrvatskom u Zadru od 16. do 18. rujna

Našem izborniku Željku Krajanu vjerojatno nije drago to čuti, ali čak trojica francuskih tenisača ušla su u četvrtfinale US Opena.

I sva su trojica u gornjem dijelu ždrijeba. Jedini je “stranac” prvi nositelj Novak Đoković. Njegov suparnik za polufinale bit će Jo-Wilfried Tsonga, a međusobno će se sučeliti Lucas Pouille i Gael Monfils.

Španjolac sve ranjiviji

Najmanje očekivan u tom društvu bio je 22-godišnji Pouille, 25. tenisač svijeta koji se za četvrtfinale borio s 30-godišnjim Rafaelom Nadalom. Francuz je poveo s 2:1 u setovima, Rafa izjednačio na 2:2, mislilo se da će Španjolac spriječiti iznenađenje, ali Pouille je u tie-breaku petog seta došao do vodstva od 6:3 i imao tri vezane meč-lopte.

Iako je bio “na konopcima”, Nadal je sve tri obranio i kada su vjerojatno svi očekivali konačni preokret, Rafa je “iz čista mira” pogodio mrežu (to mu se u mlađim danima nije događalo) i malo potom izgubio meč sa 1:6, 6:2, 4:6, 6:3, 6:7 (6).

Mladić sa sjevera Francuske pobjedu je proslavio na osebujan način, isplazivši jezik, a potom je na vrlo posjećenoj konferenciji za novinare rekao:

– Bio je to uvjerljivo najbolji ambijent u kojem sam igrao. Od galame s tribina ponekad nisam čuo ni svoje “allez”. Hoće li mi ovaj meč promijeniti karijeru? To ću vam reći za nekoliko mjeseci ili nekoliko godina. Jer što vrijedi da sad odgovorim s “da”, a za godinu dana budem pedeseti.

Veliki Nadal se još ne predaje, ali postaje sve ranjiviji, to je očito...

– Nije važno jesam li došao nakon ozljede ili nedovoljno pripremljen. Na kraju se nitko toga neće sjećati, ostat će zapisano da sam ispao u četvrtom kolu. Osjećao sam se spremnim, ali sada sam izgubio i tužan sam zbog toga. No ne odustajem od povratka – kazao je Rafa.

U svakom slučaju francuski izbornik Yannick Noah na slatkim je mukama uoči polufinalnog sraza Davisova kupa s Hrvatskom u Zadru od 16. do 18. rujna.

Osim ove trojice iz New Yorka, na raspolaganju ima i Gasqueta, pa najbolji par današnjice Mahut/Herbert. Mi se možemo tješiti mogućnošću da će se Francuzi prekasno vratiti u Europu i zakasniti s vremenskom i svakom drugom prilagodbom. Možda. Ulaznice za taj meč su u prodaji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije