Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HVALEVRIJEDNO

Potvrda klase vatrenih: Hrvatska deset godina zaredom ima osvajača Lige prvaka!

LaLiga - Real Madrid v Espanyol
SUSANA VERA/REUTERS
28.05.2022.
u 23:49

Niz je počeo 2013. godine kada je Mario Mandžukić, kao igrač minhenskog Bayerna, osvojio pehar Lige prvaka. Godinu dana poslije su slavili Luka Modrić i madridski Real, a potom Ivan Rakitić i Barcelona.

Pobjeda madridskog Reala u finalu protiv Liverpoola zaokružila je niz od deset godina kako hrvatski nogometaš(i) osvajaju ovo elitno natjecanje.

Niz je počeo 2013. godine kada je Mario Mandžukić, kao igrač minhenskog Bayerna, osvojio pehar Lige prvaka. Godinu dana poslije su slavili Luka Modrić i madridski Real, a potom Ivan Rakitić i Barcelona.

Uslijedile su tada tri godine za redom u kojima je najbolji bio Real, a za njega su igrali Luka Modrić i Mateo Kovačić (2016., 2017. i 2018.). Dejan Lovren i Liverpool su bili najbolji 2019. pa Ivan Perišić i Bayern 2020., dok su se prošle godine naslovom okitili Mateo Kovačić i Chelsea. Niz je, dakle, opet nastavio Modrić.

Podsjetimo kako je hrvatski nogomet ranije pobjednike imao u Alen Bokšiću (Marseille, 1993.), Zvonimiru Bobanu (Milan, 1994.), Davoru Šukeru (Real Madrid, 1998.), Dariju Šimiću (Milan, 2003. i 2007.) te Igoru Bišćanu (Liverpool, 2005.).

>>> Nezadovoljstvo navijača zbog kašnjenja utakmice u Parizu

Komentara 1

GO
Gorann
07:45 29.05.2022.

Sigurno plaća porez Hrvatskoj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije