Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČINI SE DA NE ZNAJU

Potrošili su više nego svi drugi zajedno, a većinom je riječ o promašajima!

Manchester City
Peter Byrne/Press Association/PIXSELL
26.08.2014.
u 17:48

U Premier ligi bilo je već 12 dolaznih transfera od preko 25 milijuna eura, dok u Bundesligi ove sezone nije napravljen niti jedan takav transfer.

Engleska Premier liga po mnogima je najzanimljivije nogometno natjecanje na svijetu. Prepuna je moćnih klubova (Chelsea, Man. City, Man. United, Arsenal, Liverpool, Tottenham, Everton...) koji su veliki mamac za većinu nogometaša. No, "jaka" nogometna lica dovode i ostali klubovi, pa tako danas nema kluba u Premier ligi koji u svojim redovima gotovo nema reprezentativca neke svjetske velesile. Englezi doslovce "žive" nogomet, stadioni na Otoku puni su sve do trećeligaškog ranga. I zato je Premier liga prava poslastica, te konačni cilj brojnih igrača. Baš svatko želi igrati u takvom okruženju.

No, i Premier liga ima svojih problema, čudnih poteza koji su jednostavno - neobjašnjivi. Englezima često nedostaje prave vizije, dugoročnog skautinga i(li) planiranja prema kojem bi klubovi bili još bolji. I financijski još stabilniji. I ove godine, Englezi su, po dobroj staroj tradiciji daleko najviše trošili. Čelnici engleskih premierligaša ove su sezone potrošili preko 850 milijuna eura u nova igračka pojačanja. Više nego Italija, Njemačka i Francuska zajedno.

U Premier ligi bilo je već 12 dolaznih transfera od preko 25 milijuna eura, dok u Bundesligi ove sezone nije napravljen niti jedan takav transfer. Ovi podaci pokazuju financijsku moć, stabilnost, ali i neke loše poteze engleskih klubova. Neki transferi zaista nemaju nikakve logike, objašnjenja, niti "grama" zdrave pameti.

>> Više pročitajte na Goal.com

>> Evo zašto Liverpool kupuje kontroverznog Marija Balotellija

Komentara 3

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
20:49 26.08.2014.

Čudi se VL ko pura dreku. Vama kao nije poznat termin PRANJE NOVCA ;)

LO
loza
08:36 27.08.2014.

engleska je liga menađera. Kranjčar koliko god veliki igrač, jedina liga petice u kojoj je mogao igrati je Engleska. Samo tamo riječ menađera je alfa i omega. A onda kad nemaš meneđera onda imaš sadašnji MU. i nedavno jedan igračač pričao da oni ne mogu prekopirati njemački sistem da podignu repku, engleski nogomet jednostavno tako neko funkcionira (opaska na podizanje igrača kroz selekcije ).

JA
JackRussell
19:05 26.08.2014.

Wow...kako samo nepotpisani novinar zna iz prve ruke kako engleski klubovi skautiraju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije