Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispadaju od Kazahstanaca, Maltežana, Moldavaca...

Potop hrvatskog klupskog nogometa, u Europi nižemo sramotne rezultate

Osijek  izgubio protiv Kyzylzhara i završio svoju europsku avanturu
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/5
30.07.2022.
u 07:00

Nastavimo li ovako, naši će klubovi već u lipnju razigravati s momčadima s Andore, Cipra, San Marina ili Ovčjih otoka. U utakmicama za koje nitko osim onih na terenu i ne zna da se igraju.

Hrvatski klupski nogomet, koliko god ga mi voljeli jer je naš i tepali mu da je jak, zapravo je na prilično niskim granama. Dičimo se fantastičnom reprezentacijom i igračima svjetskog kalibra, ali naši predstavnici u Europi nižu loše rezultate koji su čak i sramotni. U nekoliko desetljeća nanizali smo poraze od brojnih nogometnih anonimaca, od amatera koji su s posla jurili na utakmice protiv naših klubova.

I prije je bilo ispadanja od Ciprana, Luksemburžana i Gruzijaca, ali u zadnjih nekoliko godina baš smo dotaknuli dno. Osim Dinama, koji je u Europi sve bolji i drži nam koeficijent, svi su drugi klubovi podbacili. Dosad je kao najveća blamaža slovilo Hajdukovo ispadanje od malteške Gzire, ali u četvrtak je Osijek stao uz bok Splićanima. Ispadanje od Kizilžara, pogotovo nakon pobjede u gostima, takva je mrlja da će je trener Bjelice i njegovi igrači teško isprati.

Riječ je o momčadi koja je 12. u kazahstanskoj ligi, a vrijedi 5,75 milijuna eura. Usporedbe radi, prema vrijednosti to je rang našeg drugoligaša Orijenta. Osijekova druga momčad prema Transfermarktu vrijedi više! Mnogi su se pitali kako to da nemamo predstavnika u Europskoj ligi, ali to je samo odraz rezultata koje postižemo.

Nastavimo li ovako, naši će klubovi već u lipnju razigravati s momčadima s Andore, Cipra, San Marina ili Ovčjih otoka. U utakmicama za koje nitko osim onih na terenu i ne zna da se igraju.

>> Pogledajte jednu od asistencija Livaje na Torcida kupu

Komentara 3

PB
pb1520
07:58 30.07.2022.

Jel i za ovo kriv Dinamo i Zdravko Mamić?

Avatar Idler 3
Idler 3
08:31 30.07.2022.

Al nek se redovito hraćka po Dinamu uključujuć i brojne novinarje !

Avatar Darlboro2
Darlboro2
08:21 30.07.2022.

A dobro,možda tada "velika trojka" hr nogometa i upiše koju pobjedu u Europi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije