Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠPA – PORT 20.45

Portugalci: Ne bojimo se furije nego Uefe i sudbine Hrvata!

'Combination made on June 25, 2012 during the Euro 2012 football championships shows Spanish headcoach Vicente Del Bosque on June 23, 2012 at the Donbass Arena in Donetsk and Portuguese headcoach Paul
Foto: 'STF'
1/3
27.06.2012.
u 12:36

– Uopće ne osjećam pritisak zbog utakmice, no posebno sam motiviran jer igramo protiv svojih susjeda i zemlje u kojoj igram nogomet – kaže Ronaldo

Nogometaši Španjolske i Portugala večeras će u Donjecku (20.45, HTV 2) voditi bitku za Pirenejski poluotok, odnosno za ulazak u finale Europskog prvenstva.

Svaka čast brojnim španjolskim zvijezdama i \"tika-taki\", no svjetla reflektora najviše će biti uperena u Cristiana Ronalda. Prije prvenstva mnogi su ga kritizirali da u reprezentativnom dresu ne igra kao u madridskom Realu, no simultankama protiv Nizozemske i Češke CR7 doveo je Portugal do polufinala.

I realovci će mu zviždati

– Uopće ne osjećam pritisak zbog utakmice, no posebno sam motiviran jer igramo protiv svojih susjeda i zemlje u kojoj igram nogomet – rekao je Ronaldo i optimistično dodao:

– Još 2004. godine, kada smo izgubili u finalu EP-a od Grčke, rekao sam da ću osvojiti taj naslov. Mislim da je sada vrijeme za to.

Španjolski mediji, odnosno Barceloni sklon Mundo Deportivo, uoči utakmice popljuvali su Ronalda. Napisali su da će opet doživjeti veliko razočaranje i produbiti kompleks koji ima zbog Messija.

– Osvojimo li naslov, Ronaldo mora dobiti Zlatnu loptu – dao je potporu svome igraču portugalski izbornik Paulo Bento.

A Cristiano Ronaldo danas se mora pripremiti na zvižduke španjolskih navijača, pogotovu onih koji su skloni Barceloni.

– Siguran sam da će mu skandirati \"Messi, Messi\". Čak će i Realovi navijači večeras biti protiv Ronalda – smatra legenda Reala Alfredo di Stefano.

Ronaldo će se danas suprotstaviti suigračima iz Reala Casillasu, Ramosu, Xabiju Alonsu i Arbeloi, no posebno motivirana za njega bit će Barcelonina osmorka. Čuvat će ga Gerard Pique.

– Glupo je što neki mediji pišu da sam posebno motiviran za igru protiv Ronalda. Možda smo u dresu Barcelone i Reala imali nekih okršaja, ali s Ronaldom sam prijatelj još iz vremena dok smo zajedno igrali u Manchesteru – rekao je Pique.

Portugalcima će u mislima sigurno biti dvoboj sa SP-a prije dvije godine, kada su Španjolci slavili pobjedu 1:0 golom Davida Ville u 63. minuti.

– Mi smo od te utakmice puno napredovali, a Španjolska je zbog izostanka Puyola i Ville malo slabija – smatra Ronaldo.

Psihološkom ratu uoči utakmice pomogli su i portugalski mediji, koji vjeruju da će furija imati sudački vjetar u leđa.

Boje se sudbine Hrvata

Posebno strahuju od predsjednika španjolskoga nogometnog saveza Angela Marie Villara koji je predsjednik Uefine komisije za delegiranje sudaca.

\"Stark je Hrvatsku oštetio za dva jedanaesterca, a možemo se samo nadati da se to neće dogoditi i našoj momčadi. Uefe se bojimo više nego Španjolske, Platinija i društva\", piše u članku portugalskog dnevnika Global.

Španjolski izbornik Vicente del Bosque strahuje pak da bi njegova momčad mogla biti umornija.

– Šest dana i četiri dana odmora nakon četvrtfinala nije isto, pogotovu na kraju sezone. Možda bi Uefa trebala razmisliti o promjeni rasporeda. No, ne tražimo alibi – rekao je Del Bosque.

Španjolski navijači poručili su svojim reprezentativcima da ne pokazuju dovoljno nacionalnog naboja, odnosno da pobjede i golove ne proslavljaju s oduševljenjem i radošću. – Moramo više pozornosti posvetiti navijačima. Više se ne smije ponoviti da, kao nakon pobjede protiv Hrvatske, uopće ne odemo do njih, zaplješćemo im i zahvalimo na potpori – rekao je Cesc Fabregas.

Komentara 8

OB
-obrisani-
13:06 27.06.2012.

Da ,Stark nam nije dva dosudio ,a Webb jedan (utakmica sa Italijom )... Najbolje da se mali uopce i ne kvalificiraju na takva natjecanja... Nema smisla da nas male drugi prave budalama... Ionak je vec receno od Platinija da onii koji nikad nisu osvojili EP i nece osvojiti... Dosta je vise tog namjestanja ,sto je jos u ovom svijetu pravedno.... ?

CH
chiko
14:24 27.06.2012.

Da, i sami Španjolci su bili svjesni na koji način su nas pobijdili i koliko im je sudac pomogao, pa nakon tekme nisu od srama slavili pred svojim navijačima.

ZO
zof
12:59 27.06.2012.

I trebaju se bojati UEFA-e ! Prva dva kola po grupama suđenje je bilo prilično normalno. A onda je počelo..Nama nije sviralo dva jedanaesterca protiv španjolaca, Ukrajini nisu priznali čisti gol (a kako je krenulo, uskoro će oko terena biti više sudaca nego igrača), Dancima na 1:1 nije sviralo čisti jedanaesterac..Veliki išli dalje, malima više sreće drugi put...ha, ha, ha...Velika se tu lova vrti i nema mjesta za slučajnosti, pa ne znam koliko mali bili dobri. To je surova istina i ništa više od toga..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije