Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska liga

Porto pobijedio Rakitićevu Sevillu 1:0, Basel razbio Valenciju

Porto - Sevilla
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
03.04.2014.
u 23:03

Juventus je u gostima pobijedio Lyon, a pogodak odluke zabio je Bonucci u 85. minuti. Juve tako imao dobar rezultat pred uzvrat na svom stadionu na kojem će se, usput rečeno, igrati i ovogodišnji finale

U prvoj utakmici četvrtfinala Europske lige Porto je na Dragau slavio protiv Seville s minimalnih 1:0. Jedini pogodak na utakmici zabio je Mangala u 31. minuti.

Utakmica je krenula u laganom ritmu, u prvih 25 minuta nije bilo prilika, a onda je u 28. Ivan Rakitić, koji je igrao svih 90 miniuta, izveo slobodan udarac, oštro uputio loptu prema vratima Porta, a vratar je krajnjim naporom obranio udarac, Od njega se lopta odbila u glavu Martineza i završila u korneru.

Samo tri minute kasnije domaćin je poveo. Quaresma je lijepo prošao po desnoj strani i ubacio, a Mangala s pet metara glavom zakucao loptu u mrežu. U posljednjoj minuti prvog dijela Defour je odlično potegnuo s 18 metara, ali je vratnica spasila Sevillu.

Zanimljiva odluka suca

U nastavku utakmice obje su momčadi imali po nekoliko poluprilika, a najzanimljivija situacija dogodila se u 86. minuti. Sevilla je išla u napad, Fernando je napravio prekršaj, a sudac je pustio prednost. Rakitić je tada imao čistu priliku za udarca, ali je lopta završila u bloku, a u nastavku akcije Fernando je napravio još jedan prekršaj. Sudac mu je dao žuti karton za prvi prekršaj, igrač je još nešto prigovorio, a onda odmah dobio još jedan žuti, odnosno crveni karton.

U sudačkoj nadoknadi Quaresma je još jednom pogodio vratnicu pa Sevilla na kraju može biti sretna s ovim rezultatom.

Juventus je u gostima pobijedio Lyon, a pogodak odluke zabio je Bonucci u 85. minuti. Juve tako imao dobar rezultat pred uzvrat na svom stadionu na kojem će se, usput rečeno, igrati i ovogodišnji finale.

Basel je pred svojim gledateljima razbio Valenciju s 3:0, dva gola zabio je Delgado, a jedan Stocker. Benfica je u gostima pobijedila Aalkmar sa 1:0.

Uzvratne utakmice igraju se za tjedan dana.

Europska liga, četvrtfinale:

Aalkmar - Benfica 0:1

Lyon - Juventus 0:1

Basel - Valencia 3:0

Porto - Sevilla 1:0

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije