Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA LIGA

Portland na krilima Lillarda slavio protiv Golden Statea

Portland - Golden State
Foto: Reuters
1/7
08.05.2016.
u 09:40

Portland je na krilima raspoloženog Damiana Lillarda, koji je zabio 40 koševa, pobijedio Golden State sa 120:108. Branitelji naslova su još uvijek bez svog najboljeg igrača Stephena Curryja.

Sinoć su odigrane dvije utakmice konferencijskog polufinala doigravanja i na Zapadu je Portland Trail Blazers slavio protiv Golden State Warriorsa čime je smanjio na 2:1 u seriji na četiri pobjede, dok je Toronto pobijedio Miami Heat na njihovom terenu i rezultata u seriji je sada 2:1 za kanadsku momčad.

Portland je na krilima raspoloženog Damiana Lillarda, koji je zabio 40 koševa, pobijedio Golden State sa 120:108. Branitelji naslova su još uvijek bez svog najboljeg igrača Stephena Curryja. Al-Farouq Aminu je zabio 23 koša uz 10  skokova, a CJ McCollum je dodao 22 koša za Portland koji je sada smanjio na 2:1 u seirji na četiri pobjede. Trail Blazers su vodili 58:46 na poluvremenu i u zadnjoj četvrtini su povećali razliku na 20 koševa.

Kod Warriorsa je najučinkovitiji bio Draymond Green koji je postigao 37 pogodaka, dok je Klay Thompson ubacio 35. Četvrta utakmica se igra u ponedjeljak u Portlandu. Trener Warriorsa Steve Kerr nije htio nagađati hoće li Curry igrati u ponedjeljak. Šest minuta prije kraja Harrison Barnes je pogodio tricu, a Leandro Barbosa šut čime su smanili zaostatak Warriorsa na 105:92. Međutim, nakon nešto manje od tri minute prije kraja toga Lillard pogađa tricu za 114:97, ali Green odgovara također tricom. Trica McColluma je gurnula Portland na 120:106 1:22 do kraja, što Warriorsi nisu mogli više stići. 

U drugom sinoćenjem susretu u Miamiju Toronto je sa 95:91 bio bolji od Heata i sada je omjer pobjeda u seriji 2:1. Kyle Lowry je bio najbolji strijelac sa 33 koša, od čega je 29 bilo u drugom poluvremenu. Miami je na utakmici ostao bez Hassana Whitesidea, jednog od najboljih skakača u NBA, koji se ozlijedio, a Toronto je ostao bez  Jonasa Valanciunasa. Najučinkovitiji u redovima Heata bio je Dwyane Wade sa 38 koševa. Četvrta utakmica se igra u ponedjeljak u Miamiju.

Rezultati polufinala konferencijskog doigravanja NBA: 

ISTOČNA KONFERENCIJA:

Miami Heat - Toronto Raptors                    91:95
(Toronto vodi 2:1) 

ZAPADNA KONFERENCIJA
Portland Trail Balzers - Golden State Warriors 120:108
(Golden State vodi 2:1)

>> Cleveland blizu finala konferencije, San Antonio uzvratio za poraz

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije