Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DERBI BUNDESLIGE

Porsche Özil protiv smarta Rakitića

Ivan Rakitić
Reuters
10.12.2009.
u 14:53

U subotu derbi-utakmicu 16. bundesligaškog kola igraju Werder i Schalke u Bremenu. U dvoboju razigravača sudarit će se domaći Mesut Özil i gostujući Ivan Rakitić.

Odnos njemačkog i hrvatskog reprezentativca u Bildu su usporedili s odnosom između porschea i smarta!

- Birajući između porschea i smarta, u Gelsenkirchenu su se nekako uspjeli odlučiti za smart! - stoji u tekstu.

Autor aludira na događaje iz ljeta i jeseni 2007. godine. Brazilac Lincoln napustio je klub, tada 19-godišnji Özil bio je u klubu i figurirao kao njegov nasljednik, no sportski direktor doveo je iz Basela njegova vršnjaka Ivana Rakitića za tri milijuna eura te mu dao Lincolnov dres s brojem deset.

Mladi njemački reprezentativac turskog podrijetla izgubio je i dres koji je želio i status prvotimca zbog novopristigle mlade hrvatske zvijezde. I zaista, tada je Rakitić igrao bolji nogomet od njega, zapravo, tada je igrao najbolje otkako je u Bundesligi.

Sve skupa rezultiralo je Özilovim odlaskom: procijenivši u klubu da je Rakitić perspektivniji, prodali su Özila Werderu u siječnju 2008. godine za 4,25 milijuna eura!

Danas je ljevonogi Nijemac standardni njemački reprezentativac i najkorisniji igrač Bundeslige sa šest pogodaka i deset asistencija u prvih 15 kola. Rakitić je istodobno na učinku od jednog pogotka i dviju asistencija.

Izravna je to posljedica, piše Bild, goleme razlike u kreativnosti igre između dviju momčadi.

Trener Schalkea Felix Magath komentirao je svoje viđenje situacije:

- Ne mogu promijeniti prošlost. Tada su u Schalkeu očito planirali budućnost s Rakitićem, a ne s Özilom.

- Werder već godinama igra jako dobar nogomet. Trajat će ekstremno dugo dok Schalke ne stigne konačno na tu razinu, pogotovo stoga što nemamo novca rješenja za svoje probleme potražiti na tržištu - dodao je trener.

Komentara 1

DO
domingo1981
15:28 10.12.2009.

eh da si njemac...! Oezil je bio snjim u momcadi i nije se mogao probiti pa je otisao u Bremen odabro njemacku repku i sad vidi gdje se nalazi. Bremen igra napadacki nogomet sto bi odgovaralo i Rakiticu i sigurann sam da ima u najmanju ruku isto toliko talent kao mali Oezil. Problem je sto Schalke igra taj prokleti defanzivni nogomet. I sam Magath je rekao da mu je tesko to iskorijeniti. Rakiticu, odi ti u klub kao sto je Bremen, Hoffenheim, Hamburg... U Schalkeu nikada na zelenu granu, gubis vrijeme a i nemoj se sekirati radi gluposti sto novinari pisu... mlad si i doci ce i tvojih 5 minuta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije