Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA PREJAKA

Poraženi brat Karačić: Htjeli smo najbolje, ali nije išlo

Ivan Karačić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
24.01.2015.
u 08:15

- Malo sam se pri kraju razljutio jer sam primio neke pogotke koje nisam smio. U samoj završnici povezao sam nekoliko teških obrana pa sam na kraju jako zadovoljan - rekao je Ivić.

Rukometaši Hrvatske lagano su pobijedili Bosnu i Hercegovinu (28:21) i tako završili nastup u skupini sa svih pet pobjeda. A petu pobjedu ostvarili su bez kompletne prve postave. Tek je Marko Kopljar ušao na minutu u napadu kako bi odmjenio u tom trenutku isključenog Stepančića.

Pali smo zbog umora

- Namjerno nisam htio rotirati. Neka su igrači koji manje igraju malo osjetili pritisak kako je to igrati svih 60 minuta. Na kraju ih je malo sustigao umor pa smo pali u igri što je BiH iskoristila i došla do snošljivog poraza. Pobjedu smo osigurali nakon prvih 30 minuta kada suparniku nismo dali previše prostora za igru – istaknuo je izbornik Goluža.

Nadmetanje braće Karačić, Ivana i Igora prošao je korektno. Igor je pokazao puno više.

- Uvijek je lijepo igrati protiv brata. Prvi put smo obojica na Svjetskom prvenstvu. Nažalost, on neće igrati u osmini finala kao ja, a zaslužio je – rekao je Igor.

Brat Ivan je potišteno rekao:

- Ispraznili smo baterije protiv Tunisa. Htjeli smo najbolje, ali nije išlo – istaknuo je Ivan.

Ivan Slišković bio je raspoložen u napadu.

- Malo sam se opustio. Sve je prošlo dobro. Imamo pet pobjeda u skupini, na dvije utakmice, protiv Irana i BiH igrači prve postave uspjeli su se odmoriti, a mi koji imamo manju minutažu mislim da smo je dobro iskoristili u obje utakmice. Možda sam očekivao malo jači otpor BiH, ali ih je očigledno poraz od Tunisa i ispadanje iz osmine finala dobro uzdrmalo – istaknuo je Slišković.

Nikada protiv Brazila

Filip Ivić nakon Irana dobro je branio i protiv BiH. Zadržao je visok postotak obrana – 41 posto pa je trenutačno treći vratar u ovoj statističkoj tablici. Veći postotak imaju tek Danac Green (43 posto) i Španjolac Perez (42 posto).

- Malo sam se pri kraju razljutio jer sam primio neke pogotke koje nisam smio. U samoj završnici povezao sam nekoliko teških obrana pa sam na kraju jako zadovoljan. Skupinu smo završili kao prvi i vjerujem da smo Mirko i ja dobro odradili posao – istaknuo je Fićo.

Nakon dana odmora u nedjelju slijedi osmina finala i utakmica protiv Brazila.

- Nimalo laka utakmica kao što neki misle. Igraju u obrani 5-1, dosta čvrsto i agresivno. U napadu puno lopti ide na crtu. Imaju dva dobra šutera za koje srednjak puno radi. Krila su im čisti kontraši. Dakle, moramo toj utakmici pristupiti maksmalno ozbiljno. Nikad se ne predaju. Gubili su od Španjolske i Slovenije sa pet, šest razlike i uvijek su stizali – istaknuo je izbornik Goluža.

Sa Brazilom se nikad nismo susreli na velikim rukometnim natjecanjima. Valjda neće prvi susret s njima biti koban.

- Brzi su u obrani pa ćemo se morati što više kretati bez lopte. Jedva čekam nedjelju – zaključio je Ivan Slišković.

>> Ovo je najveći promašaj na SP u Kataru, a možda i u povijesti rukometa!

Komentara 1

KR
krtica
19:44 24.01.2015.

Ivane, ako ne mozes pobijediti brata - pridruzi mu se!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije