Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP Basel

Poraz u polufinalu: Del Potro ponovno koban za Čilića

Čilić - Del Potro
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
28.10.2017.
u 16:43

Čilić je u Parizu u prvom kolu slobodan, a u drugom ide na kvalifikanta

Juan Martin del Potro ostaje jedan od najneugodnijih suparnika našeg Marina Čilića. Nakon nezaboravnog preokreta u finalu Davisova kupa lani u Zagrebu (kada je Marinovo vodstvo od 2:0 preokrenuo u svoju pobjedu s 3:2), Argentinac je bio bolji i u polufinalnom dvoboju na ATP 500 turniru u Baselu. Ovaj put bilo je 6:4, 6:4 za Del Potra, nakon samo sat i 37 minuta igre.

S postotkom prvog servisa koji je u pojedinim trenucima u prvom setu padao i na 31 posto (u cijelom meču 42 posto, Del Potro 67), Marin je bio vrlo ranjiv na svom početnom udarcu. Čak četiri puta je gubio svoj servis, a napravio je i šest dvostrukih pogrešaka pri servisu.

Nekako se u prvoj dionici držao do 4:4, ali je potom opet izgubio servis, a Argentinac nije propustio priliku u sljedećem gemu.

U drugom je setu Del Potro odmah stekao prednost oduzevši Marinu servis već u prvom gemu (te je tako zaokružio pet dobivenih gemova u nizu), iako se naš tenisač nakon svega još jednom vratio u meč. Izjednačio je na 3:3. No, u sedmoj igri Argentinac ponovno dolazi do breaka, pa je kod 5:4 uspješno odservirao za meč i ulazak u finale Basela.

Čilić - Del Potro
1/8

Del Potro tako nakon jubilarnog uspjeha vodi s 10-2 u pobjedama u međusobnim susretima (ima sedam pobjeda u nizu), a Čilić će - jer nije obranio lanjski naslov u Baselu - u ponedjeljak ponovno pasti na peto mjesto ATP liste. Preteći će ga Alexander Zverev. Del Potro stiže na 16. poziciju.

U utrci za Masters u Londonu (traže se još dva kandidata) Del Potro ostaje peti ispod crte, ali s obzirom na posljednje rezultate, realno je očekivati da može preskočiti barem trojicu od sljedeće četvorice: Andersona, Querreya, Carreno Buste i Goffina.

Velike izglede za nastup na Mastersu u Londonu, ali u konkurenciji parova, imaju Ivan Dodig i njegov partner Španjolac Marcel Granollers. Mate Pavić ostao je bez šansi jer je njegov partner Austrijanac Oliver Marach (37) ozlijedio leđa, zbog čega su bili primorani predati polufinalni dvoboj na turniru u Beču. Za Maracha sezona je gotova, pa će Mate na posljednjem turniru iz kategorije Masters 1000, onom u Parizu sljedeći tjedan, nastupiti s Nenadom Zimonjićem.

U Parizu će, naravno, biti i Marin Čilić. Kao treći nositelj (prva dvojica su Nadal i Federer) u prvom je kolu slobodan a u drugom se sastaje s boljim iz dvoboja dvojice kvalifikanata. Na putu da se pridruži Čiliću (a možda mu bude i prvi suparnik) je i Borna Ćorić. U prvom kolu kvalifikacija je sa 6:4, 6:3 svladao domaćeg igrača s pozivnicom Benjamina Bonzija. Za ulazak na glavni turnir danas će se boriti s Rusom Jevgenijem Donskojem, 73. tenisačem svijeta, koji je sa 6:3, 6:2 izbacio Seppija.     

Komentara 6

BU
Bubra
18:28 28.10.2017.

cilic bi danas pobijedio sam sebe da Bez protivnika izadje na teren. covjek je psihicki totalno u rcuku .

GU
General_U
19:57 28.10.2017.

davno sam prista gledat njegove mečeve,ne vridi se nervirat...drago mi je što je u vrhu tenisa!!!

AN
antenyc
14:02 29.10.2017.

Bili bi vi svi sretni biti kao Marin. Nije sramota izgubiti od Del Potra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije