Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska - V. Britanija 1:2

Poraz naših tenisačica: Samo nas je set dijelio od kvalifikacija za Svjetsku skupinu

Donna Vekić
Foto: Reuters/PIXSELL
11.02.2017.
u 16:29

Nakon poraza Vekić od Watson, Konjuh sa 6:4, 6:3 pobijedila desetu tenisačicu svijeta Johannu Kontu, nanijevši joj tek treći poraz ove sezone.

Kad ne ide - ne ide. Tavorenje najboljih hrvatskih tenisačica u bunaru zvanom Euro-afrička zona proteglo se već i na devetu godinu. Hrvatska je treći put u posljednjih pet godina razigravala za mjesto koje vodi u kvalifikacije za Svjetsku skupinu II Fed kupa i opet nije prošla, iako je bila jako blizu. 

Osvojili smo prvo mjesto u skupini na turniru Prve divizije u estonskom Tallinnu svladavši također odličnu Mađarsku, a potom smo u razigravanju s Britankama, pobjednicama skupine C i najjačom reprezentacijom na turniru, pokleknuli na posljednjoj stepenici - u trećem setu meča parova.

Nakon što je u prvom dvoboju Donna Vekić poražena od Heather Watson (72.) sa 2:6, 4:6, situacija je izgledala bezizglednom. Na leđa 19-godišnje Ane Konjuh strovalilo se veliko breme da mora dobiti sljedeća dva meča. No, Ana je dobro počela. Najprije je u pojedinačnom dvoboju s Johannom Kontom, desetom igračicom svijeta, izvrsnom igrom pobijedila sa 6:4, 6:3 i nanijela Britanki tek treći poraz ove sezone. Potom je zajedno s Darijom Jurak, u teškom meču parova, dobila prvi set protiv Konte i Watson, ali to je bilo sve. U meču u kojem je bilo teže zadržati nego osvojiti servis, naše su cure poražene sa 6:4, 4:6, 3:6 i tako dopustile Britankama da one budu te koje će iščekivati ždrijeb travanjskih kvalifikacija. 

Naše će tenisačice morati sačekati sljedeću priliku, ali glavu gore. Imamo i prekvalitetnu reprezentaciju da bismo još dugo ostali u zoni. Svjetska skupina (II) nije ni ovaj put dohvaćena, ali veliki posao je već obavljen. Imamo dobro posloženu i ekipiranu reprezentaciju, i imamo se pravo nadati. 

A u Estoniji nismo imali ni sreće. Namjerili smo se na najjaču reprezentaciju u ovom razredu, drugi polufinalni par, Poljska - Srbija, bio je puno lakši. Sustav natjecanja je, na žalost, takav: kad jednom upadnete u bunar teško je iz njega izaći, ali ne smijemo se predavati. Cure su se doista borile, dale su sve od sebe, nisu prošle ni ovaj put, ali vrijeme radi za njih.

>>Hrvatske tenisačice s glatkih 3:0 pobijedile BiH

>>Lučić-Baroni najbolja hrvatska tenisačica, nepredak Ane Konjuh

Komentara 2

DA
darkomarky
12:01 13.02.2017.

Ako Majoli nakon 6 god. nije sposobna profilirati jedan pošteni par djevojaka za doublove, neka odstupi već jednom. Problem je što ona smatra tenisače povlaštenim kastom pa izuzev ove godine je tolerirala im otkaze, jer je i sama preumišljena. Britankee su prevelik zalogaj ziher, ali da se prijašnjih godina radilo kako treba...ne bi sad ni naletjele na njih, jer bi već bile u svjetskoj skupini

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije