Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROLAND GARROS

Poraz Karanušića u prvom kolu kvalifikacija

Roko Karanušić
Goran Stanzl
18.05.2010.
u 16:33

Zagrepčanin Roko Karanušić, trenutno tek 263. tenisač svijeta, poražen je u 1. kolu kvalifikacija za Roland Garros od devetog nositelja, Rusa Tejmuraza Gabašvilija, 116. igrača na ATP ljestvici, 6:1, 7:6(3).

Bio je to treći susret ovih igrača i prva pobjeda Gabašvilija, do koje je stigao nakon 61 minute igre. Karanušić je u zadnjih 9 mečeva ove sezone, računajući i ovaj s Gabašvilijem, upisao samo jednu pobjedu.

Karanušić je u veljači prošle godine bio na 88. mjestu ATP ljestvice, a na Roland Garrosu je dosad dva puta igrao u glavnom ždrijebu, a jednom nakon što je prošao tri kvalifikacijska kola, prije dvije godine.

Podsjećamo, dvojica hrvatskih tenisača, Ivan Dodig i Antonio Veić, ranije su odigrali svoje mečeve 1. kola kvalifikacija na Roland Garrosu, s polovičnim uspjehom. Tako je Veić pobijedio Talijana Francesca Aldija sa 7:5, 7:5, dok je Dodig poražen od Portugalca Ruija Machada 6:4, 4:6, 7:5.

Veić je saznao da će mu protivnik u 2. kolu biti 22. nositelj, Kazahstanac Mihail Kukuškin, s kojim se dosad još nikada nije sastajao. Kukuškin je trenutno 137., a Veić 216. na ATP ljestvici.

Roland Garros, kvalifikacije, 1. kolo:

Veić – Aldi 7:5, 7:5

Machado (3) – Dodig 6:4, 4:6, 7:5

Gabašvili (9) – Karanušić 6:1, 7:6(3)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije