Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki gaf

Popularni ESPN Bogdanovića proglasio Jugoslavenom!

Bojan Bogdanović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
10.11.2014.
u 16:40

Hrvatski košarkaš oduševio je i novinare popularnog ESPN-a koji su ga hvalili, ali pritom napravili i jedan veliki gaf

Bojan Bogdanović noćas je odigrao najbolju utakmicu otkako je ove sezone prešao u NBA ligu. U pobjedu Brooklyna protiv Orlanda (104:96) ugradio je 22 koša, šest skokova i jednu asistenciju, te oduševio navijače. Jasno, i on je bio zadovoljan.

– Igrali smo sjajno, posebice u napadu gdje nas je krasila raznovrsnost. Trener i suigrači mi pomažu i daju potporu, a ja nastojim održati formu na najvišoj razini, rekao je Bogdanović nakon susreta.

Hrvatski košarkaš oduševio je i novinare popularnog ESPN-a koji su ga hvalili, ali pritom napravili i jedan veliki gaf. U izvještaju su napisali da je to bila velika večer jugoslavenskog košarkaša. Očito im baš ne idu povijest i geografija...

Zanimljivo, identičnu pogrešku na početku ove sezone napravila je i službena stranica NBA lige koja je napisala da Damjan Rudež dolazi iz Jugoslavije.

>>Bogdanović postigao 117 koševa!? 'On može šutirati, dodati, može sve...'

Komentara 15

Avatar Zrinski10
Zrinski10
16:53 10.11.2014.

Ma koji moj oni znaju. Pola ih ne zna karti naći New York a Europa je država. Nije se ovome čuditi.

TR
trnava
17:43 10.11.2014.

Ne bi se moglo reći da je riječ o gafu, jer gaf je zabuna, neznanje, nespretnost, a novinar jednog svjetski etabliranog športskog medija je zasigurno na takvoj kulturološkoj, obrazovnoj i komunikacijskoj vrijednosnoj razini da je gotovo nemoguće pretpostaviti da još uvijek nije čuo, tj. da još uvijek do njega nije doprla vijest od prije 23 godine da Jugoslavija više ne postoji. Moguće je da se zabuni jeli Bogdanović Hrvat, Srbin ili nešto treće, ali da Jugoslavija više ne egzistira kao država to mu je zasigurno poznato. Ovako nešto ne može se opravdavati ni tumačenjem da Amerikanci jako površno razumiju stvari izvan Amerike, jer primjerice jedan hrvatski novinar ne mora znati za nekog košarkaša koji nosi rusko prezime jeli on Rus, Bjelorus, Ukrajinac ili iz neke druge zemlje bivšeg SSSR-a, ali sumnjam da bi se zabunio pa da ga nazove sovjetskim košarkašem kad danas i svaki stanovnik najzaostalijeg sela u planini zna da SSSR-a više nema. Prema tome, ovdje se radi o perfidnoj provokaciji, a budući da su Srbi involvirani posvuda, ne bih se kladio da netko od njih i ovdje, izravno ili neizravno nema svoje prste umiješane.

MA
Markocrooo
16:53 10.11.2014.

ista-pogrješili su jer nije jugosloven nego srbin

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije