Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
juniorski EP

Ponovno će pod obručima igrati Sabonis i Arapović

Marko Arapovic
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
24.07.2014.
u 10:30

Očevi današnjih talenata Arvidas i Franjo vodili su veliku bitku u finalu Kupa prvaka u Budimpešti kada je slavila Cibona.

U turskoj Konyi počinje Europsko prvenstvo košarkaša do 18 godina, na koje smo naše klince i trofejnog izbornika Antu Nazora ispratili s velikim nadama. Ne samo zbog toga što su mladi Hrvati prije dvije godine bili prvaci (predvođeni Šarićem), a lani finalisti, nego i zbog sastava koji imaju na raspolaganju ove godine.

O tome je govorio i 18-godišnji cibos Marko Arapović:

– Od prvog dana priprema naš je cilj zlato. Imamo vrlo talentiranu momčad koju čine Mazalin, Bender, Žižić i Slavica i naš minimum mora biti peto mjesto koje nas vodi na Svjetsko prvenstvo igrača do 19 godina. Svjesni su Mazalin, Bender, Žižić i društvo da su bili toliko dobri da su to prvenstvo trebali osvojiti, a oni su nakon niza lakih pobjeda ispali u četvrtfinalu. I moje je godište imalo sličan kiks na EP-u U-16 pa ćemo ovaj put svi biti i mentalno i fizički spremni za četvrtfinale.

A da bi se do njega došlo, trebat će pobjeđivati suparnike u skupini, Englesku, Francusku i Litvu, pri čemu se novinaru Fiba.coma posebno zanimljivom učinila sutrašnja utakmica s litavskim juniorima. Jer u njoj će se sučeliti Arapović (208 cm) i Sabonis (205 cm) kao što su to prije četvrt stoljeća činili njihovi očevi, čiju visinu (Franjo 216 cm, Arvidas 221 cm) potomci očito neće dosegnuti.

– Domantas Sabonis moj je dobar prijatelj i bit će to težak dvoboj, a i s obzirom na to da se naši očevi znaju, bit će to neobičan osjećaj. Obojica u sezoni igramo krilne centre, više volimo igrati licem okrenuti košu pa će nam čudno biti igrati centre – kaže Marko.

>> Arapović zakucavao šibenskim školarcima

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar comandante
comandante
08:33 27.07.2014.

usporedjuju Franju i Arvidasa!!! hahahahahaha ,klaun i igracina

GA
Gambit
16:59 24.07.2014.

Vrijeme je da Arapović mlađi pokaže što zna i odvede repku do zlata.

GA
Gambit
15:00 27.07.2014.

Tri lagane pobjede do sada. Imamo nekoliko opasni igrača, zato i možemo očekivati velike stvari od ove reprezentacije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije