Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Halilović i Jedvaj:

''Ponosni smo što smo imali priliku igrati na Ramljaku''

'17.11.2012., stadion u Maksimiru, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 16. kolo, Dinamo Zagreb - NK Zadar. Alen Halilovic.  Photo: Petar Glebov/PIXSELL'
Foto: 'Petar Glebov/PIXSELL'
1/3
04.06.2013.
u 14:35

Obojica mladića prošle su godine tako nastupali na Memorijalu Mladen Ramljak, a tijekom sezone 2012/13. dobili su priliku zaigrati za prvu momčad Dinama

Dugogodišnji trud i rad dvojice mladih talentiranih igrača Dinama koji su donedavno nastupali za mlađe uzraste Dinama, rezultirao je tijekom ove sezone sjajnom nagradom - potpisivanjem profesionalnog ugovora i stjecanjem statusa prvotimaca seniorske momčadi. 16-godišnji Alen Halilović i 17-godišnji Tin Jedvaj kroz mlađe su uzraste Dinama godinama dokazivali svoju kvalitetu te su sjajnim nastupima plijenili pozornost gledatelja i nogometnih stručnjaka.

Obojica mladića prošle su godine tako nastupali na Memorijalu Mladen Ramljak, a tijekom sezone 2012/13. dobili su priliku zaigrati za prvu momčad Dinama. Mladi veznjak Halilović momčadi se priključio krajem rujna 2012. godine kada je upisao debi u modrom dresu protiv Hajduka, dok se mladi stoper Jedvaj momčadi pridružio na zimskim pripremama u Međugorju te je za prvu momčad debitirao u veljači 2013. protiv Osijeka.

Halilović i Jedvaj sjajan su primjer igrača koji su stasali u nogometnoj školi Dinamo te paralelno gradili nogometno iskustvo igrajući za mlađe uzraste nogometne reprezentacije Hrvatske. Danas su mladići standardni prvotimci Dinama, iz utakmice u utakmicu pokazuju sve bolju igru i oduševljavaju publiku krasnim nogometnim potezima i umijećem te su u lipnju 2013. dobili i poziv izbornika Hrvatske Igora Štimca za A reprezentaciju.

Alen i Tin morali su \'\'brzo odrasti\'\', početi razmišljati i živjeti kao pravi profesionalci prije svojih vršnjaka, ali i dalje se uvijek rado prisjete ne tako davnog perioda kada su trenirali u nogometnoj školi, pa tako i predstavljali Dinamo na Ramljaku.

- Imam samo riječi hvale za turnir Mladen Ramljak koji je danas stvarno svjetski poznat. Od organizacije i prepoznatljivosti u svijetu do jakih imena s kojima Dinamo ima priliku igrati svake godine u lipnju - to je nešto što mladog igrača može samo nadahnuti za daljnju karijeru. Do nedavno sam bio dio naše ekipe koja je igrala na turniru, prošle sam godine imao čast proslaviti titulu pobjednika s Dinamom i to je nešto što ću sigurno zauvijek pamtiti. Vjerujem da je svim mladim igračima svake godine velika čast predstavljati Dinamo na turniru svjetskog ranga.

Alen Halilović

- Mislim da svi znamo da je Ramljak već godinama juniorska \'\'poslastica\'\', i za nas igrače i za ljubitelje juniorskog nogometa. Prošle sam godine igrao na turniru, bila je tu sjajna pobjeda protiv Hajduka u finalu i naš novi naslov pobjednika. Znam da je svima igračima kadetske momčadi Dinama uvijek izuzetno bitno pokušati zabljesnuti tijekom sezone kako bi \'\'zaradili\'\' poziv za sudjelovanje na turniru jer je turnir stvarno atraktivan i igrači mogu puno toga naučiti. Sjajno je kad imaš priliku predstavljati svoj klub na jednom takvom renomiranom turniru i sigurno da je to moglo samo pozitivno utjecati na moju igru, karijeru i ovo gdje se sada nalazim.

Tin Jedvaj

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije