Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA GODINU DANA

Pomoćnik nigerijskog izbornika suspendiran zbog primanja mita

Gernot Rohr
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
05.09.2018.
u 15:04

Novac da u reprezentaciju uvrsti Osasa Okora i Rabiu Alija je primio prije afričkog prvenstva koje se igralo u siječnju i veljači.

Trener u stožeru nogometne reprezentacije Nigerije Salisu Yusuf suspendiran je u srijedu na godinu dana zbog primanja mita. 

Nigerijski nogometni savez je Yusufa proglasio krivim jer je primio tisuću dolara od novinara koji se predstavio kao menadžer i tražio da neki igrači budu u reprezentaciji. Osim jednogodišnje suspenzije Yusuf, koji radi kao trener u stožeru nigerijskog izbornika Gernota Rohra, kažnjen je i novčanom kaznom u visini od 5.000 dolara

On je bio prvi pomoćnik Rohra na svjetskom prvenstvu u Rusiji, a samostalno je vodio Nigeriju na afričkom prvenstvu početkom ove godine. 

Novac da u reprezentaciju uvrsti Osasa Okora i Rabiu Alija je primio prije afričkog prvenstva koje se igralo u siječnju i veljači. Oba su igrača pozvani u reprezentaciju, ali je Nigerijski savez objavio kako nema dokaza da je novac utjecao u odluku Jusufa jer se očekivalo da će njih dvojica biti dio momčadi. 

No, odluka o kazni je donesena jer je primanje novčanih poklona zabranjeno, a Yusufova odluka da  primi novac, što je novinar i snimio, 'nanijela je štetu ugledu i integritetu  nogometa u Nigeriji'. 

BBC, koji je prikazao snimke, dodaje kako je ovo dio puno veće istrage o korupciji u afričkom nogometu koju vodi novinar iz Gane Anas Aremeyaw Anas.

>> Pogledajte i ekskluzivan razgovor s čovjekom kojem su vatreni promijenili život

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije