Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARTEKS Nako proslave slijedi traženje generalnog sponzora

Polustoljetna tradicija prodaje se za sramotan iznos

02.04.2009.
u 13:52

Promjena imena varaždinskog prvoligaša čini se sve izglednijom. Na Skupštini kluba 7. travnja iznijet će se prijedlog novog imena, prema kojemu bi Varteks nakon 51 godine trebao postati NK Varaždin, a u svojem produžetku dobio bi i naziv generalnog sponzora.

Tvrtki još jedna prilika
- Tvrtki Varteks pružit ćemo još jednu priliku da plate dugovanja koja imaju prema sponzorskom ugovoru. Kako do sada nisu uplatili niti trećinu dogovorenog iznosa, primorani smo na ovakav korak - rekao je predsjednik kluba Ivan Topolnjak.

Obzirom na iznimno teško stanje u tekstilnom divu takav rasplet cijele priče gotovo je nemoguć. Tim više, jer tvrtka Varteks ovog puta ne može računati niti na pomoć Grada.

- Dugovanje privatne tvrtke prema klubu, Grad Varaždin ne može riješiti. Promjena imena zadnja nam je opcija, ali ako drugačije neće ići, bit ćemo primorani na taj korak - dodao je varaždinski dogradonačelnik i drugi čovjek kluba Zlatko Horvat.

Tvrtka je kroz ime nogometnog prvoligaša dobila ogromnu reklamu, a da za to ne izdvaja gotovo niti kune. U takvoj situaciji logičan slijed stvari je pronaći redovitog platišu.

No, najveću buru izazvala je cijena od milijun i pol kuna. Prema mnogim mišljenjima, riječ je o sramotnom iznosu obzirom da se radi o tradiciji dugoj više od pola stoljeća.

- Izričito se protivimo promjeni imena! Povijest Varteksa ne može se kupiti nikakvim novcem - poručio je predsjednik Udruge navijača White stonesa, Rikardo Kahlina.

Traži se najbolja ponuda
Koji god sponzor se odluči na kupovinu imena višestruko će profitirati. Jednostavnom računicom dolazi se do iznosa od najmanje osam milijuna kuna, koliko bi koštao jednaki medijski prostor kroz redovito oglašavanje.

Da li su o tome vodili brigu u klubu, kada su određivali cijenu?
- To je minimum koji trebamo tražiti. Naravno da je i meni kao predsjedniku kluba u interesu privući što izdašniju ponudu. Ugovor koji potpišemo ionako će biti koncipiran tako, da ga možemo svake godine poboljšavati - zaključio je predsjednik Varteksa, Ivan Topolnjak.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije