Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI DERBIJA

Policija objavila: Torcida bez razloga teško pretukla slučajnog prolaznika

navijači
Foto: Policijska uprava zagrebačka
1/12
27.05.2019.
u 13:30

"Grupa gostujućih navijača bez povoda je teško ozlijedila 32-godišnjaka koji nije pripadnik nijedne od navijačkih skupina niti je na sebi imao bilo kakva obilježja."

U nedjelju je, otprilike pola sata uoči početka utakmice u Zagrebu, nasred Branimirove ulice došlo do žestokoga sukoba između Bad Blue Boysa i Torcide.  

Nažalost, to nije bio jedini incident. Na križanju Ulice Svetice i Branimirove teško ozlijeđen 32-godišnjak iz Zagreba, slučajni prolaznik kojeg su pripadnici Torcide teško pretukli dok se vraćao s nedjeljnog ručka. Nesretni je čovjek završio u bolnici sa slomljenom gornjom i donjom čeljusti te nosom.  

>> Pogledajte fotografije koje je objavila policija

navijači
1/5

O tome su se oglasili iz policije.

"Izdvojeni slučaj dogodio se nešto poslije 18 sati na raskrižju Ulice Donje Svetice i Ulice kneza Branimira kada je grupa gostujućih navijača bez povoda teško ozlijedila 32-godišnjaka, a koji nije pripadnik nijedne od navijačkih skupina niti je na sebi imao bilo kakva obilježja. Odmah po dojavi o događaju policijski službenici u blizini mjesta događaja zatekli su i doveli u službene prostorije ukupno 15 gostujućih navijača, od kojeg broja četvero je maloljetnih. Nad 12 se provodi kriminalističko istraživanje s ciljem prikupljanja obavijesti i korisnih saznanja vezano uz počinjenje kaznenog djela 'Teška tjelesna ozljeda'", stoji u priopćenju.

Policija u priopćenju još navodi:

"U službene prostorije policije, prije, za vrijeme i nakon utakmice, zbog prekršaja dovedeno je ukupno 25 navijača, od tog broja njih 19 zbog počinjenja prekršaja iz članka 4. Zakon o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima i 6 navijača zbog počinjenja prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira starosti od 20 do 29 godina te četiri maloljetnika.

Sa sigurnosnog aspekta cjelokupni organizirani dolazak i odlazak gostujućih navijača pod pratnjom policije, a koji su došli s oko 500 raznih vozila te koji su i dopraćeni i ispraćeni na stadion, odnosno sa stadiona, prošao je u najboljem redu. Također gostujući navijači u gradu Zagrebu obitavali su ne samo tog dana uoči same utakmice, nego i dan ranije, zbog čega je policija kroz svoj puni angažman, prisustvom na ulicama grada Zagreba osigurala da navedeni dani prođu bez ijednog incidenta po građane i po imovinu grada Zagreba."

Derbi Dinama i Hajduka u dva je navrata prekidan zbog bakljade, što su zabilježili i policajci.

"Utakmica je u dva navrata prekinuta zbog paljenja baklji na tribinama i to u 20.17 na južnoj tribini i 20.33 sata na sjevernoj tribini."

Ključne riječi

Komentara 28

DD
dr dragon
13:40 27.05.2019.

Treba zabranit Torcidu i BBB u kojoj su 100% huligani! Jer i oni koji ne sudjeluju u tim huliganijama su isto krivi jer šute i štite kolege . Zbog takvih huligana pošten navijač koji nije ni torcidaš ni bbb ne dolazi na utakmice

LU
LUSTRACIJA
14:02 27.05.2019.

Pravosudni sustav i stiti ove huligane, inace bi 2000 ovih protuha i drogerasa vec robijalo dugogodisnje zatvorske kazne

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
13:36 27.05.2019.

Uhititi, oduzeti im svu imovinu i transferirati u Srbiju uz oduzimanje putovnice i državljanstva RH. Pa neka tamo u Čačku tuku slučajne prolaznike

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije