Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prekoračio ovlasti

Policajac koji je uoči derbija nagazio torcidaša bit će kažnjen!

Policija privela navijače Hajduka
Foto: Čitatelj
17.12.2015.
u 17:25

Iako se osoba prema kojoj se postupalo oglušila na izdano upozorenje policijskog službenika, način postupanja policijskog službenika nije bio u skladu s taktikom postupanja policije – priopćeno je iz MUP-a

Policajac koji je uoči nedavnog derbija Dinama i Hajduka nagazio pripadnika Torcide prilikom privođenja skupine od 50-ak navijača splitskog kluba na glavnom željezničkom kolodvoru, prekoračio je ovlasti te će biti sankcioniran.

Podsjetimo, dio Hajdukovih navijača je nakon izlaska iz vlaka na Trgu kralja Tomislava počeo bacati baklje, topovske udare i petarde kraj tramvajskog stajališta. Interventna policija odmah ih je polegnula na pod i okružila. Prilikom pretresa otkrili su kod njih veliku količinu hladnog oružja: teleskopske palice, šipke, boksere... Do dolaska tzv. marice torcidaši su ležali na pločniku i tada je policajac nagazio jednog navijača.

Snimka nemilog događaja koju je objavio Dalmatinski portal zgrozila je javnost pa je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić zatražio unutarnju kontrolu.

 

Nakon objave videosnimke na kojoj se vidi postupanje policije prema navijačima na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu 5. prosinca 2015. godine, ministar unutarnjih poslova zatražio je od Službe za unutarnju kontrolu MUP-a utvrđivanje svih okolnosti i činjenica vezanih uz zakonitost postupanja policije. Nakon obavljenih provjera koje su uključivale obavljanje razgovora, uvid u svu dostupnu dokumentaciju, pregledavanje videosnimki i druge radnje, Služba za unutarnju kontrolu MUP-a donijela je zaključak: iako se osoba prema kojoj se postupalo oglušila na izdano upozorenje policijskog službenika te posegnula rukom prema unutarnjoj strani odjeće, način postupanja policijskog službenika (pritisak stopalom na leđa) nije bio u skladu s taktikom postupanja policije – priopćeno je iz MUP-a te se dodaje:

– S izvješćem je upoznat i načelnik policijske uprave koji će poduzeti daljnje mjere prema policijskom službeniku za čije postupanje je Služba za unutarnju kontrolu utvrdila da je suprotno pravilima struke.

>>Navijači Hajduka stigli s bokserima i palicama, policija ih privela

Komentara 22

DU
Deleted user
17:44 17.12.2015.

Zašto ne možemo dobiti i videozapis da vidimo kako se ta osoba oglušila na izdanu zapovijed? I da vidimo kako izgleda "pritisak stopalom na leđa". Također me zanima da li je postupak prema policijskom službeniku pokrenut temeljem videozapisa s policijske kamere ili ipak na temelju novinskog članka i videozapisa (anonimnog?) građanina.

DU
Deleted user
19:37 17.12.2015.

Doista mi nisu neki ovdje jasni, kad ti huligani nakon utakmice razbijaju i prave nered svi naglas sto radi policija, sada kad se kod istih nađe svega i svačega i to donose iz Dalmacije u ZG ili obrnuto u cilju izazivanja nereda, policija to spriječi i opet po policiji Da se razumijemo to su obični huligani i oni koji ih stite nisu nista bolji

Avatar kravata
kravata
17:41 17.12.2015.

A gdje se to moglo vidjeti do danas?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije