Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon šeste medalje

Pokušavaju nas iznenaditi na razne načine. Mladi su, dobri i željni, ali nešto se i nas pita

storyeditor/2022-08-14/PXL_REU_140822_95127287-1.jpg
15.08.2022.
u 17:49

Objektivno, mi smo favoriti, a oni nas pokušavaju iznenaditi na razne načine. Mladi su, željni su, dobri su. Ali, i nas se tu nešto pita, zar ne? - rekao je Martin.

Braća Sinković, Martin i Valent osvojili su novo zlato u dvojcu na pariće na europskim prvenstvima. Ovo u Münchenu im je već šesto. U ovoj disciplini nepobjedivi su od 2014. godine, s tim da su nakon Igara u Riju prešli na dvojac bez kormilara, ali i u toj disciplini dominirali su svjetskim veslanjem. U cilj su ušli s vremenom 6:35.93, drugi su Španjolci Aleix Garcia Pujolar i Rodrigo Conde Romen (6:38.46), dok su treće mjesto zauzeli Litavci Armandas Kelmelis i Dovydas Nemeravičius (6:42.11).

Gledali smo im u leđa

– Što reći? Ništa, idemo dalje – bio je kratak Martin, a onda se malo uozbiljio i nastavio:

- Bilo je teško. Očekivano. Prvih 1000 metara Španjolci su odveslali jače nego što smo očekivali. Mi smo ostali mirni, držali smo se svog plana utrke. Još tamo negdje na 1000 metara, kada su Španjolci još uvijek bili u vodstvu, brat je rekao – ne paničari, samo drži ovaj ritam. Jer, da smo sad išli nešto "divljati", vjerojatno bi to završilo loše po nas – rekao je Martin.

Španjolci su počeli posustajati na sredini staze i to je bio znak da braća krenu u svoj poznati superbrzi finiš.

– Španjolci su se još jednom pokazali kao dostojni suparnici. Da smo imali normalne pripreme, ne bi bilo nikakvog straha, ovako sam imao problema s ozljedom i to je u konačnici moglo utjecati na naš rezultat. Srećom nije. Sve je prošlo savršeno dobro. Izvukli smo maksimum. Istina, bilo mi je čudno što smo na početku utrke drugima gledali u leđa, obično svi drugi nama gledaju leđa. Bitno je da smo ostali mirni i fokusirani na svoj ritam – naglasio je Valent.

Španjolci su izabrali novu taktiku, napasti vas od prve sekunde?

– Naravno da su morali nešto novo pokušati kako bi nas iznenadili. I uspjeli su nas malo iznenaditi. Ne bih rekao da su izabrali krivu taktiku. Procijenili su da im je bolje da na početku steknu prednost i nisu htjeli s nama ići u brzi finiš jer vjerojatno tu ne bi imali priliku. Na kraju je razlika bila 2,5 sekunde a to je više nego što smo očekivali. Primjerice, na zadnjoj međusobnoj utrci, na Svjetskom kupu u Luzernu, bili smo bolji od njih samo za pola dužine čamca, a ovdje za dužinu i nešto sitno. Kada bismo s njima veslali deset utrka, mislim da bismo mi dobili devet, a oni možda jednu. Nešto slično pokušali su na Igrama u Riju 2016. godine. Probali su jednu taktiku kojom su nas iznenadili i umalo pobijedili – rekao je Martin.

Koliko ste utrka nepobijeđeni?

– Pa koliko smo mi računali, došli smo do brojke 41 utrka bez poraza, računajući i one kvalifikacijske – dodao je Valent.

Nadajmo se da će se ovaj niz nepobjedivosti nastaviti i na Svjetskom prvenstvu, sredinom rujna?

– Opet će biti velika borba sa Španjolcima. Tko zna kakvu će tamo taktiku smisliti. Ali, to je razumljivo. Objektivno, mi smo favoriti, a oni nas pokušavaju iznenaditi na razne načine. Mladi su, željni su, dobri su. Ali, i nas se tu nešto pita, zar ne – rekao je Martin koji je htio nešto posebno naglasiti:

– Ponosan sam na brata jer nije bilo lako sve ovo izdržati s ozljedom. Jer, nemojmo zaboraviti da je to ozljeda koja boli nakon svakog zaveslaja. Ne mogu ni zamisliti kako mu je bilo. Veliki respekt bratu.

Nakon utrke braća su se brzinski spakirala i pravac Zagreb. Naravno, kao i na svakoj važnoj utrci, imali su podršku s tribina svojih supruga.

– Imamo slobodno do četvrtka, a onda na pripreme za Svjetsko prvenstvo.

Nećete li se umoriti od vožnje do Zagreba, ipak je to šest-sedam sati u automobilu?

– Vjerujte nam, nakon ovakve utrke ništa nas više ne može umoriti – zaključila su braća.

I Sandra lovi šesto zlato

Sinkovići su osvojili šestu europsku zlatnu medalju, a tu brojku mogla bi ovih dana dostići i Sandra Perković u bacanju diska. Ona je nepobjediva na europskim prvenstvima od 2010. godine. Po broju zlatnih medalja mogla bi dostići legendarnu Maritu Koch. No, Istočna Njemica osvajala je zlata u dvije discipline – 400 i štafeta 4x400 metara. Kvalifikacije diska na rasporedu su danas u 18.15 sati, a za finale će trebati prebaciti daljinu 63,50 metara. Sandri to ne bi trebao biti problema, a bilo bi sjajno kada bi u finalu, baš kao i na nedavnom svjetskom prvenstvu, vidjeli tu i Mariju Tolj.

>> Povijesna senzacija! Matea Parlov Koštro osvojila srebrnu medalju u maratonu na EP-u u atletici

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije