Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
THE DUKE za MAX!

Pokrajac uoči nove UFC borbe: Sad sve pobjede idu na kocku!

'20090920115234_IMG_5608'
''
21.09.2012.
u 11:00

NOVI NASTUP U UFC-u: Da imam američku putovnicu, već bih dobio priliku osvojiti naslov u UFC-u.

Igor Pokrajac (33), jedini Hrvat koji brani naše boje u najprestižnijoj borilačkoj organizaciji, u noći na nedjelju nastupa u UFC-ovu kavezu (25. kanal MaxTV pay per view od 2.00).

Nakon što je nanizao impresivan niz pobjeda protiv Toda Browna, Krzysztofa Soszynskog i Fabija Maldonada, u Torontu će mu s druge strane stajati Vinny Magalhães (28), brazilski majstor džiju-džicua, koji je u toj disciplini pobijedio i Fabricija Werduma, odnosno Roya Nelsona.

Puno sam bolji od Brazilca

– Pobijedio ih je, no radio se o grappling turnirima, a velika je razlika između njih i slobodne borbe. U svakom slučaju, Magalhães je jedan od najboljih parteraša svijeta, velika je čast boriti se s takvim znalcem, no ja sam bolji i kompletniji borac. Bolji sam udarač, imam više iskustva i u slobodnoj borbi i u UFC-u (skor 25-8, UFC 4-3, op. a.). Borio sam se s klasnim borcima pa i boksačem Maldonadom, koji je imao je skor 22-0 u boksu, pobijedio sam u njegovoj igri. Znam da sam puno bolji – kaže Igor.

U UFC-u je od hrvatskog The Dukea uspješniji jedino Šveđanin Alexander Gustafsson, on ima pet pobjeda zaredom u najbrojnijoj i najtežoj poluteškoj kategoriji. Igor je drugi najuspješniji, ima tri pobjede u nizu. Što bi vam značila i četvrta?

– Da nas dvojica imamo američku putovnicu, dobili bismo već nakon treće pobjede priliku za titulu, no teško je nama koji nismo iz SAD-a za protivnika dobiti nekoga od zvučnih imena. Pobjeda nad takvim značila bi da postajemo jedan od kandidata za borbu koja nosi naslov. A u praksi se događa sljedeće: Vitor Belfort dolazi iz srednje kategorije, a već se iste večeri, kao i ja u Torontu, bori za titulu s Jonom Jonesom u poluteškoj... Nije pravedno.

Kako očekujete da će se borba razvijati? Vjerojatno će Brazilac željeti što prije prebaciti borbu na tlo jer ima crni BJJ pojas, ADCC-ov je prvak te je šampion M-1 Globala.

– Očekujem da će me pokušati rušiti, a taktiku pripremam za sam početak borbe. Imam nekoliko scenarija za prve sekunde, a dalje ćemo vidjeti. Spreman sam na sve.

Nedavno je postao otac

Tko u ovoj borbi ima više za izgubiti? Magalhães je u UFC-u odradio tek jednu borbu, prije tri godine izgubio od Eliota Marshalla te dobio otkaz.

– Definitivno ja! Na kocku stavljam tri pobjede zaredom, a on je tek došao. Poželjet ću mu lijepu dobrodošlicu.

Kako ste se pripremali?

– Napravio sam baš sve, kondicijski sam se spremio odlično, prof. Goran Sajko me jako digao. Radio sam s dečkima iz Black Dragona, gdje treniram svoje parteraške treninge, spremili su me i taktički i psihički za takvog borca. Ne bojim se njegovih tehnika.

Brazilac vas je pokušao uvući u trash-talk, pričao kako ste dosad u UFC-u pobjeđivali samo debele i hendikepirane protivnike...

– Ne može me nitko izbaciti iz takta, pa ni on takvim izjavama. Vidit ćemo se u kavezu, nek\' priča onda.

Postali ste otac kćerčice prije mjesec i pol dana. Kakvi su prvi dojmovi očinstva? Spavate li noću?

– Svi koji dobiju dijete znaju da je to nešto najljepše u životu. Nisam, nažalost, zbog priprema za borbu stigao pomoći supruzi oko bebe koliko sam zaista želio. Spavam bez problema, a dići se zbog kćeri najljepše je buđenje...

Ključne riječi

Komentara 3

MM
mad_max
12:25 21.09.2012.

mislim da bi bilo fer da platiš dečkima kaj su te trenirali. teški škrtac,ne bi ni sebi platio kavu a kamoli drugome.

ST
Startrack
14:30 21.09.2012.

Prijatelju on krvavo kruh zaradjuje da bi pare bacao okolo. Nebi se nija razabacivao da ih zaradjujem u UFC. Drugo ako bi ih dobijo na lutriji.

Učitelj
17:27 21.09.2012.

jedini hrvat, hi hi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije