Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirnija situacija

Poklepović: Hajduk će imati još pubertetskih pogrešaka

07.08.2014., stadion Poljud, Split - Druga utakmica 3. pretkola UEFA Europske lige, HNK Hajduk - FC Shakhter Karagandy. Igor Tudor. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
12.08.2014.
u 16:00

Momčadi nedostaje kvaliteta, priznat će to i ljudi iz Hajdukova stručnog stožera, a Špaco ističe: Hajduk ide pravim putem

Prije samo dvije utakmice Igoru Tudoru tresao se stolac. Činilo se da su na Poljudu izgubili strpljenje s njim. I onda je Hajdukov trener u dvije utakmice smirio situaciju.

Najprije je izborio doigravanje Europske lige splitskom pobjedom u uzvratnoj utakmici nad Šahterom iz Karagande. Ionako emotivno zapaljivi, Hajdukovi navijači doživjeli su ekstazu u još jednom poljudskom spektaklu. Hajduk je slomio Lokomotivu u 4. kolu Prve HNL s 5:2, isključivo zbog toga što momčad u igri nije imala one crne rupe kao, primjerice, u Karagandi. I kada se povežu takve dvije utakmice, imate navijačku ludnicu u Splitu. Pitanje je samo koliko će Tudor moći održati takvo stanje momčadi. Ako je to uopće moguće uz postojeću kvalitetu Hajdukove momčadi.

No, za Tudora je još važnije da spremno ispravlja pogreške, poput one s Lovrom Kalinićem, vratarom koji je neko vrijeme bio po strani, a sada je opet standardan. I laiku je jasno da momčad s Kalinićem drukčije reagira.

– Tudor je na pravom putu. Ima potentnu momčad koja postupno stječe iskustvo. Bit će još tih pubertetskih pogrešaka, no Hajduk sigurno ide dobrim putem – ističe Stanko Poklepović i nastavlja:

– Hajduk je u zadnje dvije utakmice u Europi pokazao koji je to smjer. Nije važno igra li Jure ili Marko. Momčadi nedostaje malo zrelosti i iskustva. A Igor Tudor dobio je komplimente publike i nogometne struke. I ništa se neće dogoditi ne pobijedimo li u doigravanju za Europsku ligu. Tudor je i kao igrač imao karizmu. Sa svakom utakmicom postaje trenerski sve zreliji. Treneri koji su bili obrambeni igrači u pravilu imaju prednost jer drukčije gledaju i vide igru. A što je najvažnije, ima i kompatibilan stručni stožer – zaključio je Stanko Poklepović.

>>Milevskij: Izlazio sam, izlazit ću i dalje! Mezga: Trebao sam motiv

>>Hajduk se pojačao: Mezga novi igrač splitske momčadi!

Komentara 5

PE
peca1947
10:07 13.08.2014.

Nemojte da nam Mamić "ulijeće"! u klub....molim vas....eto vam ga pa budite i dalje godinama prvaci bez publike.......

Avatar antonija17
antonija17
17:42 12.08.2014.

Kad bi ma Mamic uletijo u klub vjerujem da bi tad i oni bili prvaci 15 godina za redom. Mamic gdje god da je zakupijo je u Hrvatskoj 1 mijesto. Inace bi glave nekom letjele kao za vrijeme turaka. A mozda smo se tamo i vratili gdje sultan vlada a drugi pokorno sute.

Avatar franioprvi
franioprvi
23:44 12.08.2014.

Da sam ja glavni u Bayerna ili Chelsea , odmah bi angazirao Mamica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije