Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraj skijaške sezone

Poker ski-aseva čeka konačni obračun

Benjamin Raich
AFP
07.03.2010.
u 12:45

Benjamin Raich, Carlo Janka, Dider Cuche i Aksel Lund Svindal tek će se u Garmish-Partenkirchenu borbom "prsa o prsa" razračunati za naslov najboljeg skijaša ove sezone.

 Utrka superveleslaloma u norveškom Kvitfjellu, gdje su se na postolje popeli Guay, Reichelt i Svindal, tek je popravila startne pozicije najboljih za konačni obračun, jer četiri utrke prije kraja svi su unutar 200 bodova.

- Opet sam bio na podiju. To! Sad obračun u Njemačkoj. Zabavljam se - napisao je neposredno nakon utrke na Twitteru Svindal.

- Nama Kanađanima bio je prevelik pritisak u Whistleru, sada se lakše diše - kazao je pobjednik Erik Guay koji se priključio borbi za globus u ovoj disciplini.

Ivici olimpijska staza u središnjoj Norveškoj ne leži, u spustu je ostao bez bodova, a u superveleslalomu dohvatio tek jedan za 30. mjesto. Natko je svoju posljednju utrku sezone završio kao 32. (obojica s dvije sekunde zaostatka). I s tim bodom Kostelić je ostao na šestom mjestu u ukupnom poretku, a u Njemačkoj bi se mogao popesti najdalje na četvrtu poziciju, no za to bi mu nužna bila slalomska pobjeda i bodovi iz preostale tri discipline.

U ženskoj konkurenciji će Lindsey Vonn imati mnogo lakši posao, jer razlika bodova između prijateljice Marie Risch (245 bodova) samo će se povećati na velikom finalu Svjetskom kupa. Čudno je što je Vonn u Crans Montani na superveleslalomu bila druga, gledala u leđa Dominique Gisin.....

Obert slavio na Platku

Na Platku je održan i Jadranski slalom, gdje je dolazak najavljivao i zlatni slalomaš Giuliano Razzoli. Na postolje su se popeli Anthony Obert, Axel Baeck i Anton Lahdenperae, a među 30. najboljih nije ušao niti jedan od petorice hrvatskih skijaša.

Svjetski kup skijaša, superveleslalom, Kvitfjell:

1. Guay (Kan) 1:31.95

2. Reichelt (Aut) +0.02

3. Svindal (Nor)

3.Grünenfelder (Aut) +0.31

5. Scheiber (Aut) +0.32

6. Walchhofer (Aut) +0.48

7. Janka (Švi) +0.51

8. Järbyn (Šve) +0.62

9. Innerhofer (Ita) +0.77

9. Gorza (Slo) +0.77

...

30. Kostelić (Hrv) +1.94

32. Zrnčić-Dim (Hrv) +1.98

...

Svjetski kup skijaša, ukupni poredak:

1. Raich (Aut) 1020 bodova

2. Janka (Švi) 973

3. Cuche (Švi) 846

4. Svindal (Nor) 801

5. Hirscher (aut) 675

6. Kostelić (Hrv) 644...

35. Zrnčić-Dim (Hrv) 199...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije