Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A SAD FINALE...

Pohvale sa svih strana: 'City igra totalni nogomet, fantastično, kapa dolje Pepu'

06.05.2021.
u 09:15

Prvi je to europski finale Manchester Cityja nakon 51 godine, kad je igrao u finalu Kupa pobjednika kupova.

Manchester City je konačno uspio. Nakon što je gotovo cijelo desetljeće jedna od najboljih momčadi Europe, napokon je uspio doći do finala Lige prvaka, i to prilično uvjerljivo, bez ikakve drame i dvojbe u uzvratnom susretu protiv Paris Saint-Germaina (2:0) na Etihadu prepunom snijega.

Prvi je to europski finale Manchester Cityja nakon 51 godine, kad je igrao u finalu Kupa pobjednika kupova.

Diaz i Stones zvijezde Cityja

Tom utakmicom trener Manchester Cityja Pep Guardiola postao je trener s najviše utakmica (63) u povijesti nokaut-faze Lige prvaka te prestigao legendarnog Carla Ancelottija.

– Ovo je prvi finale Lige prvaka za naš klub i time se jako ponosim. Želim pohvaliti i igrače koji nisu igrali. Svi su oni zaslužili da budu u momčadi, svi su dali svoj doprinos i sada je vrijeme za slavlje. Nakon toga moramo izboriti naslov u Premijernoj ligi i onda ćemo imati dva-tri tjedna da se pripremimo za finale Lige prvaka – rekao je Pep koji je tek ove sezone shvatio da mu atraktivan napadački nogomet možda može donijeti dominaciju u Premijernoj ligi te više od sto pogodaka i bodova u sezoni, ali mu ne može donijeti trofej u najjačem klupskom natjecanju na kontinentu – Ligi prvaka.

Tek se od ove sezone Pep fokusirao na obranu i možda ste primijetili da ove sezone nema nogometaša Cityja koji je utrpao više od 20 golova. To mu nije ni trebalo budući da su s razlogom najveće zvijezde Cityja ove sezone John Stones i Ruben Dias.

Najveća pak zvijezda sinoćnje utakmice bio je Riyad Mahrez, alžirski reprezentativac koji je zapravo, koje li ironije, Parižanin. U Parizu je rođen i ondje je proveo prvih 18 godina života. Sa dva pogotka zacementirao je sudbinu ekstremno nervoznim igračima PSG-a koji bez Kyliana Mbappéa te s vrlo neraspoloženim za igru Neymarom nisu mogli nikako naškoditi Manchester Cityju i promijeniti svoju sudbinu nakon Cityjeve 2:1 pobjede na Parku prinčeva.

Također, sa ta dva pogotka Mahrez je prestigao Yacinea Brahimija na vrhu vječne ljestvice alžirskih strijelaca u Ligi prvaka. Bivši igrač Leicestera sada ima deset pogodaka na kontu, a četiri od tih deset postigao je u svoje posljednje tri europske utakmice.

Prvi pogodak velika je zasluga vlasnika Guinnessova rekorda za najdulje ispucavanje nogometne lopte, vratara Cityja Edersona koji je briljantnim ispucavanjem pronašao Zinčenka, on je proigrao De Bruynea, a od bloka se lopta odbila do Mahreza koji je u 11. minuti gura kroz noge Kimpembeu i Navasu za 1:0.

PSG je preuzeo inicijativu, ali već spomenuti Stones i Dias žrtvovali su se na svakoj lopti te nisu dopustili da Ederson uopće ima zahtjevnijeg posla.

Konačna potvrda da će City igrati u finalu Lige prvaka došla je u 62. minuti kad su na lijevoj strani briljantan dupli pas odigrali De Bruyne i Foden, na čiju je asistenciju Mahrez zakucao loptu pod Navasovu gredu.

Di Maria izgubio živce

Nakon toga igrači PSG-a potpuno su izgubili živce, a sve je kulminiralo u 69. minuti kada je Angel Di Maria neobjašnjivo, izvan granica igrališta, nagazio Fernandinha te zasluženo dobio izravni crveni karton. Nakon toga je sudac Bjorn Kuipers podijelio čak pet žutih kartona, no do kraja su se strasti smirile i City je mirno proslavio povijesni europski uspjeh.

Igru Cityja hvalio je i bivši stoper Manchester Uniteda, legendarni Rio Ferdinand:

– City igra fantastično. Nisam njegov navijač, ali uživam gledati kako igra. Mahrez, Sterling, De Bruyne, Silva, Gündogan... Njihov napad, lakoća igre... To je totalni nogomet. Na kraju je izgledalo neugodno za PSG, momčad koja je puna iskustva i šampiona. Kapa dolje Guardioli i njegovoj momčadi.

S druge strane, trener PSG-a Mauricio Pochettino morat će čekati bolje dane:

– Igrali smo onako kako smo se dogovorili. Počeli smo dobro, dominirali smo, stvarali šanse, a malo je momčadi koje mogu dominirati u igri sa Cityjem. Ponekad trebate imati i sreće. S druge strane, oni su zabijali dok smo mi igrali visoki presing. Čestitam suparniku na fantastičnoj sezoni, ali se i ponosim svojim igračima. Naravno da je loše što nismo mogli računati na Kyliana Mbappéa, ali to nam ne može biti alibi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije