Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJNI FRANCUZ

Pogrdni nazivi, afere i vrijeđanja nisu ga omeli: Ruši rekord za rekordom

La Liga Santander - Cadiz v Real Madrid
JON NAZCA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
22.04.2021.
u 11:55

Iako su svi mislili da Real bez Ronalda nije Real, što bi tek bilo da ostanu i bez Karima. Mnogo puta je bio osuđivan od strane navijača, uvrede i pogrdni nazivi poput "panjina" konstantno su bili vezani za njega...

Nakon što je prije godinu dana postao rekorder Real Madrida, ovaj Francuz i dalje ne staje. U 34. godini, francuski napadač Karim Benzema u dresu Kraljevskog kluba već dugih 12 godina nalazi se u vrhu njihovog napada.

Prvo je u veljači prošle godine došao na brojku od 132. asistencije u dresu Reala. Prošao je tada i Cristiana Ronalda koji se zaustavio na brojki od 131 i otišao u Juventus, te se tako Benzema našao na samom vrhu i trebati će nekoliko godina da ga se sruši. Francuz osebujnog karaktera nije stao, sada je već na 142 asistencije, a sigurno će to samo rasti.  

No novi rekordi samo stižu. Jučer je u utakmici protiv Cadiza ponovno napravio dva rekorda i tako ušao u povijesne anale. Naime u 30. minuti zabio je iz penala te mu je tako Cadiz postala 35. momčad u Primeri kojoj je zabio. Na samom vrhu izjednačio se s legendarnim Raulom kojemu je to jedinom pošlo za rukom ili bolje reći, nogom. 

Dvije minute nakon prvog pogotka i rekorda, Benzema još jednom postaje rekorder. Asistencijom Odriozoli za 0:2 postaje igrač s najviše asistencija za Los Blancose  u 21. stoljeću, čak njih 88 u Primeri. Pogađate, s vrha te liste srušio je opet Ronalda koji je imao ukupno 87 asistencija. Inače prema transfermarktu Benzema otkako je došao u Real Madrid ima 102 asistencije u La Ligi. Matirao je Benzema na utakmici još jednom vratara Ledesmu te tim pogotkom došao na drugo mjesto strijelaca u La ligi ove sezone. Francuz ima 21 pogodak, a ispred njega nalazi se Lionel Messi s 23 pogotka. 

Iako su svi mislili da Real bez Ronalda nije Real, što bi tek bilo da ostanu i bez Karima. Mnogo puta je bio osuđivan od strane navijača, uvrede i pogrdni nazivi poput "panjina" konstantno su bili vezani za njega. Tražio se njegov odlazak, a kada je najviše trebalo on se ukazao.

Naravno ni on nije sjajan. Iza sebe ima afere s prostitucijom i ucjenjivanjem zbog čega je bio izbačen iz reprezentacije, ali nešto što mu se ne može oduzeti su brojke. Brojke koje govore o kakvoj se špici govori, igraču koji će pomoći u obrani, ali i nesebično asistirati za krila. Možda je radio probleme izvan terena, ali na njemu nikad. Ovaj Francuz, alžirskih korijena u svojoj dugoj karijeri nije dobio ni jedan crveni karton, što ga stavlja isto tako uz bok legendi poput Philipa Lahma, Andresa Iniestu, Michel Platinija itd. 


Karim Benzema u Real Madridu upisao je 276 golova i već spomenutih 142 asistencije u 551 nastupa. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije