Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Chelsea slavio na Old Traffordu

Pogodak iz zaleđa presudio engleski derbi

Manchester United Chelsea
Reuters
03.04.2010.
u 15:47

Chelsea je napravio veliki korak prema naslovu engleskog prvaka nakon pobjede na Old Traffordu 2:1 protiv Manchester Uniteda u 33. kolu engleskog prvenstva.

Poraz u Münchenu u utorak i ozljeda Waynea Rooneya očito je ostavio traga na igračima Sir Alexa Fergusona jer su u prvom poluvremenu izgledali neprepoznatljivo. Carlo Ancelotti drugu utakmicu zaredom počeo je sa Didierom Drogbom na klupi, ali to se nije osjetilo na igri Chelseaja.

Chelsea je imao blagu dominaciju, koja je nagrađena pogotkom u 21. minuti. Malouda je probio lijevu stranu, a Joe Cole je fanstastičnim pogotkom petom donio vodstvo gostima.

U nastavku utakmice United je zaigrao puno bolje, ali nisu mogli ozbiljnije ugroziti vrata Petra Cecha. Ancelotti je u 69. minuti iz igre izvadio Nicolasa Anelku i dao priliku Drogbi. Ovaj mu je za ukazanu priliku vratio samo deset minuta kasnije. Drogba je iskorstio dodavanje Kaloua i pogodio za 2:0, ali bio je to veliki sudački previd. Naime, reprezentativac Obale Bjelokosti nalazio se u zaleđu.

Samo dvije minute kasnije, u 81. minuti Fergusonov adut s klupe, Federico Macheda, vratio je nadu Unitedu, smanjivši rezultat, nakon asistencije Nanija, ali više od toga nije išlo.

Chelsea je tako pet kola prije kraja prvenstva preuzeo vrh ljestvice sa 74 boda, dok je Manchester ostao na 72. Ali još ništa nije gotovo, jer obje momčadi do kraja prvenstva imaju pakleni raspored.

Ferguson: Drogba je bio u očitom zaleđu   
Menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson okrivio je suce (na čelu s glavnim sucem Mikeom Deanom) kao glavne krivce za poraz svoje momčadi od Chelseaja (2-1) na Old Traffordu u sklopu 33. premierligaškog kola...

Bio je sudar dvije prvoplasirane momčadi prvenstvene ljestvice koji je, pokazalo se, presudio Didier Drogba golom u 79. minuti, nakon dodavanja Salomona Kaloua.

- Ovo je za nas razočaravajuć rezultat. U prvom smo poluvremenu izgledali loše. Predugo nam je trebalo da počnemo igrati i Chelsea je u tom dijelu bio puno bolja momčad. Ali u drugom smo dijelu igrali dobro. Na trenutke smo dominirali u igri, ali nismo iz toga ništa uspjeli izvući – rekao je Ferguson i potom komentirao drugi Chelseajev gol, koji je, snimka je jasno pokazala, postignut iz zaleđa.

- Ne mogu shvatiti da linijski sudac to nije vidio jer je bio direktno u liniji kada se sve odvijalo. Nikoga nije bilo ispred njega i krivo je procijenio. U utakmici ovakve važnosti zaista su potrebni kvalitetni suci. Danas ih nismo imali i mislim da su pokazali slabu, slabu izvedbu.

- Chelsea je sada favorit, u to nema sumnje. Pet je kola do kraja, imaju dva boda više i bolju gol razliku. Sada imaju kontrolu. Siguran sam da ćemo mi dobro reagirati nakon poraza, ali možemo pobijediti u preostalih pet utakmica i ne osvojiti naslov – zaključio je Ferguson.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije