Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSVOJIO PRVO MJESTO

Pogledajte video iz Japana: Filip Zubčić dočekan pljeskom, oduševio je novinare

Filip Zubčić
Foto: Printscreen
1/6
22.02.2020.
u 10:49

Vrlo sam ponosan što sam prvi Hrvat koji je izborio veleslalomsku pobjedu u Svjetskom kupu, kazao je 27-godišnji Filip Zubčić

Filip Zubčić ispisao je povijest u japanskoj Naebi. Dakako, to što je izborio svoju prvu pobjedu u Svjetskom skijaškom kupu povijesno je za njega i njegovu obitelj, no povijesno za hrvatsko skijanje jest to što je to prva pobjeda nekog hrvatskog skijaša ili skijašice koji se ne zove Kostelić.

- Vrlo sam sretan. Ostvario mi se san. Zapravo, vrlo sam ponosan što sam prvi Hrvat koji je izborio veleslalomsku pobjedu u Svjetskom kupu. Nadao sam se da ću jednog dana pobijediti i znao sam da bi se to moglo dogoditi ove sezone jer sam se u posljednje vrijeme jako dobro skijao. Ova pobjeda je za moj tim i moju obitelj koja me podržava već 21 godinu. Skijati me naučila moja majka Jasna koja je bila skijašica u bivšoj državi - kazao je Zubčić koji je na presici poslije utrke dočekan s aplauzom.

>> Pogledajte izjavu Filipa Zubčića

Filip je spomenuo i oca Tomislava koji je stalno s njim na utrkama, neka vrsta logističara, ali i svojeg trenera Marka Šumana i servisera Roberta Horvata.

- Trener je sa mnom već 11 godina, i nas dvojica smo rasli zajedno. On kao trener a ja kao natjecatelj. Serviseru je ovo druga sezona s nama i čovjek svoj posao radi jako dobro. Pomoglo je i to što sam prošlo ljeto testirao jako puno opreme i to u različitim uvjetima i što smo, očito, pronašli prave skije i pancerice.

- Što je bila iskra koja je vašu sezonu odvela u ovom smjeru? - bilo je pitanje na presici.

- Skijao sam jako dobro na ljetnim treninzima. Iako na otvaranju sezone prvi ovosezonski veleslalom nisam završio, znao sam da mogu jako dobro skijati. I tako je i bilo, u Adelbodenu sam dohvatio prvo postolje, a u Garmischu sam bio jako blizu, četvrti.

Kao što je dočekan, Zubčić je pljeskom i ispraćen s presice. Vrlo brzo povukao se u sobu jer već u nedjelju njega i njegove reprezentativne kolege očekuje nastup u slalomskoj utrci u kojoj će pored njega nastupiti još i Istok Rodeš, Elias i Samuel Kolega i Matej Vidović.

Ključne riječi

Komentara 2

KA
kajinx
17:32 22.02.2020.

Sretno Filipe, zaslužio si ! Ovo je samo početak!

ER
EroK
17:36 22.02.2020.

Bravo Filipe! Samo naprijed!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije