Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"TATA HTIO LOVU"

Pogledajte što u BiH imaju za reći o Haliloviću: Greška života što nije igrao za nas

Rijeka: Nogometaši Hrvatske odradili još jedan trening u sklopu priprema za Wales
Goran Kovacic/PIXSELL
06.07.2022.
u 13:03

Na gotovo svim sportskim medijima u BiH dolazak Halilovića u Rijeku kao jedna od 3-4 glavne vijesti dana, a komentari i reakcije pršte iz sekunde u sekundu, čak i više neko što je to slučaj kod nas.

Povratak Alena Halilovića u Prvu HNL očekivano je izazvao velike reakcije na prostoru Hrvatske, ali je izazvao i ogromne reakcije u susjednoj nam Bosni i Hercegovini.

Na gotovo svim sportskim medijima u BiH dolazak Halilovića u Rijeku kao jedna od 3-4 glavne vijesti dana, a komentari i reakcije pršte iz sekunde u sekundu, čak i više nego što je to slučaj kod nas.

Halilović je vrlo mlad iz zagrebačkog Dinama (16) otišao u Barcelonu za 6,5 milijuna eura. Mnogi su ga tada nazivali "mali Messi" jer je stilom igre i fizionomijom podsjećao na velikog Argentinca, a i otišao je k njemu u Barcelonu.

Nije puno igrao u najboljem katalonskom klubu pa je poslan na posudbu u Sporting Gijon u kojem je upisao 36 nastupa.  Nakon ispadanja kluba iz šapanjolske Primere, Halilović se okušao u njemačkom HSV-u, ali nije se dobro snašao.

Nakon toga je u karijeri igrao za Milan, Las Palmas, Standard Liege, Heerenveen, Birmingham i Reading ali nigdje se nije uspio nametnuti i odigrati značajniju ulogu.  

Podsjetimo, Halilovićev otac je Sejad Halilović, bivši napadač Dinamo Zagreba, Dinamo Vinkovaca, Osijeka i Rijeke koji je upisao 15 nastupa za reprezentaciju BiH te jedan nastup za hrvatsku reprezentaciju.

Reakcije nogometne publike u BiH na povratak Alena Halilovića u HNL.

"Toliko sam vjerovao u njega, onaj start, pa naglo mijenjanje pravca, preskakao je protivnike. Brzina, dinamika, volio sam ga. Daleko talentiraniji od Kovačića, ali bahati tata hoće što.prije lovu i slavu."

"Zatvarao oči u duelu, to su znali svi, a onda su Mamić, tata i Goran Vučević, Barcelonin skaut izveli čudo."

"Puno je nastupa ubilježio u kockastom dresu, haha. Umjesto da igra za svoju domovinu. E, moj Alene"

"Greška zivota sto nije igrao za BIH"

"Za BiH bi imao mjesta i ovakav, ali odlučio se za Hrvatsku gdje ima najbolji vezni red na svijetu i to mu je greška svakako jer se htio preko noći popeti na vrh"

"Još jedan primjer da talent ne pravi veliku karijeru, nego samo predan rad i neodustajanje."

"Kako smo ga kleli što je odabrao da igra za Hrvatski, nije ni čudo sto je propao."

"Čitam neke "stručne" komentare, propao ovako, propao onako, razlog je ovaj, razlog je onaj, a svi bi dali sve da propadnu kao on."

"Svoje zemlje? Čovjek rođen, odrastao, napravio karijeru u Hrvatskoj. Po čemu je BiH njegova zemlja više od prethodne?"

"Prolete za parama i u tim godinama, ako nemaju dobre savjetnike, propadnu. Šteta, veliki talent."

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije