Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEGENDA RAPIDA

Pogledajte što pišu austrijski mediji o odlasku Cice Kranjčara

Goran Stanzl/PIXSELL
01.03.2021.
u 15:08

- Kranjčar je bio jedan od najboljih stranaca u povijesti našeg kluba i zahvalan sam što sam ga mogao vidjeti uživo u bezbroj utakmica 1980-ih - rekao je Bruckner.

Smrt legendarnog nogometaša zagrebačkog Dinama i bivšeg izbornika hrvatske reprezentacije Zlatka Kranjčara (65) izazvala je pozornost brojnih medija, posebno u Austriji gdje je igrao skoro deset godina, te Crnoj Gori gdje je Kranjčar radio 18 mjeseci.

POGLEDAJTE VIDEO: Posljenji Cicini dani

Vodeći austrijski mediji prenijeli su vijest o smrti bivše zvijezde bečkog Rapida, te bivšeg hrvatskog izbornika.

Kranjčar, je naime sedam godina igrao za Rapid s kojim je osvojio dva naslova prvaka, tri Kupa i tri Superkupa. Igrao je i za Sankt Polten gdje je ostao godinu dana i potom preselio u SV Wienerfeld s kojim je osvojio amaterski Kup Austrije, uveo ga u treću ligu i u kojemu je završio svoju igračku karijeru.

- Tužna vijest iz Hrvatske, Rapidova legenda Zlatko "Zizo" Kranjčar umro je nakon kratke, teške bolesti u 64. godini - piše Kleine Zeitung.

Predsjednik Rapida Martin Bruckner bio je "šokiran" ranom smrću bivšeg igrača bečkog kluba.

Video: Cicina ostavština: Dvije dvostruke krune, dvije Lige prvaka i šok u Dugom selu

- Kranjčar je bio jedan od najboljih stranaca u povijesti našeg kluba i zahvalan sam što sam ga mogao vidjeti uživo u bezbroj utakmica 1980-ih - rekao je Bruckner.

Kurier je naveo kako je Kranjčar bio legenda Rapida, dugo je živio u Beču, supruga Elvira vodila je butik za djecu u centru grada, a sin Niko naučio je igrati nogomet u Hutteldorfu.

Legenda bečke Austrije Herbert Prohaska prisjetio se njihovih derbija.

- U derbiju smo se samo svađali i grdili. Kad smo se nakon toga opet sreli, smijali smo se onome što smo si rekli - rekao je Prohaska.

- Ruhe in Frieden, Zizo! ili Počivaj u miru, Cico - napisao je njegov Rapid na službenim stranicama.

POGLEDAJTE VIDEO: Uspomena na Cicu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije