Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za svaku pohvalu

Pogledajte kako su se navijači iz cijele Hrvatske sjetili Vukovara i poslali snažne poruke. Jednu čak i iz Dublina!

Armada
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/5
21.11.2016.
u 13:51

"Ovih dana svi ih se sjete, a u traženju istine godine prolete. Gdje su grobovi naših heroja?" upitali su preko transparenta Boysi

Iza nas je vikend u kojem smo se svi prisjetili Vukovara, grada heroja, i svih žrtava koje su dale svoje živote za samostalnost Hrvatske. Više od sto tisuća ljudi posjetilo je u petak taj ponosni hrvatski grad, a među njima bilo je i puno navijačkih skupina iz svih dijelova Lijepe Naše.

BBB-i, primjerice, nisu u petak otišli na utakmicu Dinamo – Istra, otišli su u Vukovar. No, kad ih već nije bilo u petak, sinoć su na utakmici Futsal Dinama poslali snažnu poruku.

"Ovih dana svi ih se sjete, a u traženju istine godine prolete. Gdje su grobovi naših heroja?" upitali su preko transparenta Boysi, pjevajući istodobno prigodne pjesme. 

Na utakmici Slaven Belupa i Rijeke, Vukovara se prisjetila i Armada koja je napravila bakljadu i izvjesila transparent:

"Neki od vas se sjete samo ovog dana. Bombe su stale kad i lažna obećanja?! Vukovar – Škabrnja 1991. - 2016.", napisala je Armada.

Torcida je prošli tjedan organizirala mimohod u čast Vukovaru, a tijekom utakmice protiv Lokomotive pjevale su se domoljubne pjesme uz nekoliko poruka.

"Naš barjak na tornju vijori", pisalo je na prvom transparentu Torcide, a kasnije je  izašao transparent s riječima legendarnog vukovarskog borca Jeana-Michela Nicoliera.

"Ja moram ići, al vratit ću se. Ti znaš da sam ja divlja trava koja nikada ne nestaje", pisalo je na transparentu.

Ultrasi i Kohorta također su se sjetili Vukovara. Prije utakmice Cibalia – Osijek predstavnici Ultrasa i Kohorte položili su zajedno vijenac i zapalili svijeće u znak sjećanja na sve žrtve Vukovara. 

Vukovara su se sjetili i Demoni koji su gostujući u Maksimiru napisali stih poznate pjesme:

"Ako s vjetrom neki zvuk vas budi to kuca srce HRABRIH LJUDI."

Grada heroja prisjetile su se i brojne druge navijačke skupine koje su barem ovoga vikenda bile ujedinjene i poslale lijepe i snažne poruke. Jedna od njih došla je čak i iz Dublina!

"Never forget Vukovar. Možete braniti, al' nikad zabraniti!"

 

 

Komentara 7

MF
mate fijasko
18:21 21.11.2016.

Kamo sreće da mlađi (mlatimudani) pripadnici navijačkih skupina slušaju i doživljavaju ove poruke ne bi radili nerede i degenjali se po stadionima i odmorištima na autoputu.

ME
medved12
16:32 21.11.2016.

Svaka čast našim navijačima svima od reda tako treba barem da smo u nečem složni

RI
rijecanin84
18:07 21.11.2016.

tzv.'huligani' očitali lekciju dežurnoj lijevoj kliki o poštenju, časti, uspomeni i domoljublju. Bravo! dok je hrvat uz hrvata....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije